Vi skal elske luderen og lommetyven

Lars Jensen er tidligere narkoman. Nu leder han Hjørnestenen i Herning, der er en café, der hjælper stofmisbrugere i nærmiljøet. Her fortæller han om, hvorfor det er vigtigt at hjælpe de svage.

Hvad betyder det for dig, at Jesus siger, at vi skal være gode ved de mennesker, som måske er de mest oversete?
Det viser mig Jesu hjerte. Han elsker alle lige højt og har omsorg for de allersvageste. Det er nemt at elske de smukke, de smarte og velduftende. Dem, jeg er sammen med, lugter af lidt at hvert. For Jesus er det vigtigt, at vi lærer at elske luderen og lommetyven.
Igennem Jesu øjne er alle mennesker lige smukke uanset uniformen og indpakningen. Det dømmer vi ofte efter. Jesus siger til farisæerne, at det er de syge, der har brug for læge. Det er et kanon udsagn.
Jesus brugte tiden til at opsøge de svageste og det er jo vores tids misbrugere. Jesus kalder os ud af vores trygge, varme og venlige kirker. Ud at møde menneskers behov.
Jeg mener, at det at vise kærlighed og barmhjertighed til vores næste viser, om din tro på Jesus er virksom. Og jeg tror på, at vi kan „elske mennesker ind i himlen“.

Hvorfor tror du, at der er kristne i dag, der ikke hjælper de svageste i samfundet?
Fordi vi ikke tager ordet for pålydende. Ofte misforstår vi missionsbefalingen. Vi tror, at det er at rejse til eksotiske steder og samtidig få en på opleveren. Det er måske ikke så eksotisk at gå hen til alkoholikeren på bænken, men det er faktisk der, Jesus kalder os hen.
Missionsbefalingens „gå ud i alverden“ betyder også i din bys sorte og håbløse kvarterer. Jesus siger ikke, hvis du får tid og lyst. Han befaler dig at gå ud.
Vi fatter ikke, hvilke konsekvenser det vil få i andre menneskers og vore egne liv, hvis vi ikke tager det alvorligt.
Hvis ikke vi tager det alvorligt, er der mennesker, der kommer i helvede, fordi vi gør de ting, vi synes er behagelige og hyggelige for os. Det, der ikke koster noget.
Det er dig og mig, der er nødt til at bringe evangeliet uden for kirken. Måske er vi bange for at betale det, det koster. Måske er det et negativt selvbillede, egoisme eller ting, der kommer udefra, der gør, at vi ikke går ud og gør en forskel i menneskers liv.

Hvad er din erfaring med at gå hen og hjælpe andre mennesker. Er det let?
Det er rigtig svært! Vi er nødt til at tænke utraditionelt, og vi må tage nogle voldsomme skridt i tro.
Jeg tror på, at Gud har kaldet ALLE kristne til at være med til at gøre en forskel. Men for hvem? For narkomaner, alkoholikere, psykisk syge og børn!
Men det er også en velsignelse. Efter vi begyndte vores arbejde i Hjørnestenen har jeg oplevet at blive velsignet af Gud. Når jeg går ud og er til velsignelse for de svage, er den velsignelse, Herren har til mig, meget større.
I Esajas bog 58,6-7 står der om at „dele sit brød med den sultne“.
Når vi har opfyldt det, lover Herren os, at så skal vores lys bryde igennem. Så lover han:
– Lars, så skal dine sår læges! Wow, det er velsignelse fra Herren.

Hvorfor tror du, at det netop er på dette område, at Jesus en dag vil dømme os?
Det viser mig, om vi har forstået Jesu offer ind i vores eget liv. Han betalte alt for mig. Er vi så villige til at ofre noget for en af Jesu mindste?
Jeg tror, det at hjælpe de svageste er et parameter, der viser, om Jesu kærlighed virkelig har grebet os.

Mener du, at vi skal frygte dommen?
I stedet for at frygte dommen kan vi arbejde på at følge Bibelens anvisninger. Gud ønsker ikke, at vi skal leve et liv i frygt, men i lydighed.
Må vi ved Guds nåde erfare vigtigheden af at bruge vort liv, vor tid, vore huse, penge og talenter til at gøre godt for de svageste i vores samfund.