Pressenævnet påtaler artikler om „tvangsægteskaber“ i Indre Mission

Trods uenighed i Pressenævnet har BT fået en påtale for usande påstande om tvangsægteskaber i Indre Mission. Klageren er rystet over, hvad medierne kan slippe afsted medTre artikler den 1. august i dagbladet BT om påståede tvangsægteskaber i Indre Mission har nu medført en kendelse fra Pressenævnet, som BT bragte den 11. november.

Landssekretær i IM, Peter Nord Hansen, har fået delvis medhold i klagen

Artiklerne påstod blandt andet, at såkaldte tvangsægteskaber finder sted i Indre Mission, og at purunge kristne presses ind i ægteskaber. „Djævelen tager dig, hvis du ikke er gift, når du er fyldt 18 år,“ lyder én af de trusler, som ifølge BT skulle være hverdag for mange unge kristne i Danmark.
Artiklerne bygger desuden på citater af en psykolog og en religionsekspert, som begge har tilkendegivet i blandt andet Udfordringen, at de føler sig groft fejlciteret.
Alligevel er Pressenævnet tilbageholdende med at give kritik, og kun fordi formanden for Pressenævnets stemme tæller dobbelt ved stemmelighed i nævnet, har BT alligevel fået en påtale. Ikke for ordlyden i artiklerne, men fordi Indre Mission ikke har haft lejlighed til at kommentere de grove beskyldninger, der er i artiklerne.
Det er landssekretær i Indre Mission, Peter Nord Hansen, der har klaget til Pressenævnet, og selv om han er tilfreds med at få medhold, undrer han sig alligevel over, at det tilsyneladende er muligt for medierne at bringe usande og udokumenterede oplysninger, der direkte stempler de involverede.
– Det har været skræmmende at opleve, hvordan dele af pressen er parat til at bruge ganske uacceptable midler, som kan koste hele grupper af mennesker anseelse og agtelse i samfundet, for at skabe en historie, der kan øge oplagstallet, siger Nord Hansen til IMT.
– ole