Ret til tro

Kæmp for alt, hvad du har kært…„Du må gerne tro på noget – men du skal holde det for dig selv, hvis det ikke passer sammen med, hvad flertallet tror for øjeblikket…“ Sådan er situationen i dag i Danmark.Der er stor frihed, så længe du ikke går imod flertallet.
Så i dag kan man roligt springe ud som bøsse, men er man betænkelig ved at ansætte en homoseksuel lærer, så hænges man ud i hele landets medier. Så kalder man deres synspunkter for „ekstreme“, som man gjorde for nylig med en skolebestyrelsesformand, som efterfølgende måtte gå af.
Lad os lige for en sikkerheds skyld slå fast, at vi også mener, at man bør overholde lovene – også de love, man er uenig i. Og når vi har en lov, der siger, at man ikke må diskriminere folk for deres homoseksualitet, så skal loven holdes.
Det må friskolerne også gøre, hvis de vil have tilskud. Og det gør de selvfølgelig også.
Vi mener også, at man skal behandle homoseksuelle og alle andre minoriteter med næstekærlighed og respekt.
Det, der undrer os, er blot den intolerance, som vi efterhånden har her i landet overfor folk med andre holdninger.
Det er meget vanskeligt at få en sober debat om dette og andre emner, hvis man som kristen (eller bare almindelig dansker) måske ser lidt anderledes på tingene.
Antyder man for eksempel, at der kan være andre teorier på verdens udvikling end den gennemhullede udviklingslære, så latterliggøres man som regel.
Går man ind for en anden sex-moral end den, der for øjeblikket påduttes os af de endeløse tv-serier, sker det samme.
Så det er småt med tolerancen i det moderne Danmark.
Men vi har religionsfrihed og ytringsfrihed i Danmark, og vi skal ikke lade jantelov og menneskefrygt lukke munden på os. Netop i vor tid er der brug for gode, positive kristne holdninger, hvis samfundet ikke skal gå helt i sort.
Så vi bliver nødt til at sige vores mening – i respekt for, at andre har lov at have deres.