Retssag mod folkekirken i gang

Vestre Landsret i Viborg tog mandag hul på en opsigtsvækkende retssag. En gruppe katolikker føler sig diskriminerede af folkekirkens særstilling i Grundloven og ønsker derfor ligestilling af landets trossamfund.Blandt andet er de ligesom flere baptister utilfredse med, at folkekirken varetager civilregistrering af mennesker, som ikke er medlemmer af folkekirken. De er utilfredse med, at det koster mere at blive begravet, hvis man ikke er medlem af folkekirken, og de finder det urimeligt, at ikke-medlemmer er med til at betale til folkekirken gennem et statstilskud på over 700 millioner kroner.
Retssagens første dag, mandag, blev foreningen „Katolikker for lighed mellem trossamfund i Danmark“ dog tvunget i defensiven. Ikke mindst fordi visse datofrister for indlevering af bevismaterialer til dagen var overskredet.
Katolikkerne har på forhånd besluttet at anke sagen til Højesteret, hvis Vestre Landsrets afgørelse går dem imod.
– ole