Svenske kristne i aktion for hjemløse

Citykyrkan i Västerås sætter den politiske dagsorden i sympati for svage medborgereSVERIGE – Sandsynligvis inspireret af den amerikanske WWJD (What Would Jesus Do) trend besluttede folk fra menigheden i Citykyrkan at dele kår med de mange hjemløse. I disse år bliver der flere og flere hjemløse hos vores svenske broderfolk. Det mærker Björn Nordén, der er præst i Citykyrkan.Godt trætte af politikernes manglende vilje til gøre noget ved hjemløseproblematikken og deres modvilje mod at støtte Citykyrkans natherberge, besluttede præsten sig for at aktionere ved i to nætter at sove udenfor i kulden sammen med de hjemløse.
– Vi gjorde, som Jesus selv ville have gjort: Vi steg et skridt ned og blev mennesker – medmennesker, siger Björn Nordén til Trons Värld.
– Det her var en ren menneskelig aktion. Vi kan aldrig sætte os helt ind i, hvordan de har det. Men nu viser vi i hvert fald, at vi står på deres side.

Aktionen blev hørt

De lokale medier – både aviser og tv-stationer – har fulgt aktionen, og også de landsdækkende aviser har sat fokus på problemet.
Budskabet fra Nordén er ikke til at tage fejl af:
– Hvis poltikerne ikke finder penge til formålet snart, lukker vi butikken.En af de lokale politikere, Mats Ericsson fra Vänsterpartiet, har ikke meget til overs for præstens synspunkter.
– Det er godt nok, som det er, siger han, men tilføjer samtidig, at han „gerne vil se på de frivillige organisationers rolle i arbejdet med de hjemløse.“
HBL.