Her slår det julegnister

Dirigenten Mogens Dahl har fået en idé og realiseret den efter devisen: lev dine drømme i stedet for at drømme dit liv! På Islands Brygge i hjertet af København har han for et par uger siden åbnet „Mogens Dahl Institut for musik, kor & direktion“. Sammen med kæresten, der er den succesrige fabrikant af pedalspanden Vipp, har han købt nogle meget store og gamle fabriksbygninger, blandt andet den tidligere Viking blyantfabrik, topmoderni-seret og indrettet dem med den mest kræsne og raffinerede form for moderne design. Det er en æstetisk oplevelse bare at gå rundt i de lyse bygninger. I en selvstændig del af hele komplekset er der lavet flere koncertsale med tilhørende bespisningsfaciliteter. Her er ansat et udsøgt kokkepersonale og så videre. Alt skal være helt i top. Kun det bedste er godt nok.
Lad os få nogle flere af den type self-built men, der med alle økonomiske og „jantelovi-ske“ odds imod sig lægger ud på dybt vand og kækt satser alt.

Vil spænde pengene for musikkens vogn

På sit institut vil han formidle professionel assistance til dirigenter, kor og musikere, hyre solistiske verdensstjerner, indspille cd’er og arrangere koncerter. En anden af hans forrygende, men lidet typisk danske ambitioner er at inddrage erhvervslivet i et uset omfang i musikken. Spænde pengene for musikkens vogn! Genialt!

Prestigeprojektets jule-cd sitrer af liv

Dirigenten Mogens Dahl – en mand med visioner

Dette leder direkte over i omtalen af hans prestigeprojekt, flagskibet „Mogens Dahls Kammerkor“. Der er samme format over dette, som alt det andet han laver. Blot 16 håndplukkede sangere udgør det nys søsatte professionelle kor, der i deres jule-cd straks viser spændvidden i deres formåen. De 21 nordiske a capella julesalmer & sange sitrer og vibrerer af liv. Stærk dramatik veksler med det poetisk lyriske. Mogens Dahl kan få dem til det hele. Alle numrene er opfindsomt arrangeret af Henrik Metz , der også lader en sopran-saxofonist i verdensklasse, svenske Anders Pauls-son, smyge sig smidigt såvel ud og ind imellem som over salmerne. Her er mere end juleglimt – her er julegnister!

Glade jul, dejlige jul
63 min • 49,75 kr. (tilbudspris i december)
Kirkemusik.com-pris: 45 kr.