Julen, der slår alle rekorder

Det er den 1. december, og ifølge kalenderen står julen for døren. I aviser og fjernsyn er vi den forgangne uge blevet fodret med nyheder om, at netop denne jul vil slå alle rekorder. Der henvises til, at detailbranchen spår, at julehandlen i år bliver større end nogensinde.
Hvis vi lader detailbranchen bestemme, hvad julen handler om, vil jeg gerne give dem ret. Så kan vi efter et par ugers kommerciel propaganda være derhenne, hvor vi igen-igen bruger, hvad der svarer til et halvt statsbudget på gaver til os selv (og de andre).

Hvilke værdier forbinder vi med julen?

Men skal vi lade os styre af købelyst og gavetrang? Hvis julen skal slå rekorderne, må vi først være enige om, hvad julen er, og kunne skille det fra, hvad julen er blevet.
Den kristne jul er en fejring af Jesu fødselsdag. Det er en hyldest til en kærlig Gud, som viser os mennesker den omsorg ikke at lade os i stikken, men at redde os.
De grundlæggende værdier om kærlighed til Gud og kærlighed til vores næste burde derfor være det, der skinner igennem i vores karakter – også i december.

Hvilke rekorder skal vi slå?

Faktisk kunne du og jeg lade julen i år være anledningen til, at vi slog nogle nye rekorder. Rekorder, som indeholder mere „ægte jul“ end noget andet. Jeg foreslår derfor, at du lader julen 2005 være den jul, hvor du…
– besøger flest ensomme mennesker
– skriver flest julekort til nogle, du ikke kender
– sender flest penge til velgørende formål
– hjælper flest hjemløse med at finde et sted at sove
– fortæller flest om, hvad julen egentlig handler om.
Dette er blot en begyndelse, og du kan selv forsætte med at lave din egen personlige rekordbog.

Selv om julen skulle være kommet bag på dig i år, så husk, at du ikke behøver at ligge under for forretningernes propaganda. Vælg at gøre en ekstra indsats for, at dit liv med Gud får en central plads – også i julemåneden.