Klar til dit bryllup?

Linda Gadsbøll har en brudekjole-forretning i Århus. Hun udlægger her ugens tekst, hvor Jesus fortæller om de ti brudepiger

Hvad betyder denne tekst for dig?
– Måske er det bare mest en reminder, sådan at vi skal huske at være klar, for ellers kører toget bare.
Der vil komme til at stå mange mennesker på perronen og kigge, når toget er kørt. Og så er det bare for sent.
Det er ærgerligt, og med ens menneskeforstand er det uretfærdigt. Men det er heldigvis ikke vores retfærdighedssans, der skal afgøre det.

Minder det dig kun om noget negativt?
– Nej, jeg ser det også som noget meget godt. Jeg ser enormt meget frem til, at Jesus kommer igen. For så er det slut her på jorden, og så er der kun godt tilbage.
Det er helt fantastisk at skulle leve en evighed hos Jesus.

Hvorfor bruger kommende brudepar så meget energi og så mange penge på at gøre sig i stand til deres bryllup?
– Det er, fordi den generation, der bliver gift nu, er meget individualistiske og selvcentrerede. De har så nemt ved at låne mange penge. Så de kigger ikke på priser, men „følger deres hjerte“.
For dem handler det om, at det kun sker én gang i deres liv, og så skal den have hele armen. Det er derfor helt almindeligt at låne 75.000 kr. til et bryllup foruden de penge, de selv skyder i foretagendet.
I butikken kan jeg se på en pige, når hun har fundet den rigtige kjole. Man kan se det på hendes ansigt, for hun udtrykker en voldsom selvtilfredshed.
– Hold da op, tænker hun.
– Nu ser jeg faktisk godt ud.
Hun synes måske, hun havde en tyk mave, og det kan man ikke se i denne kjole. Det er som en slags nyforelskelse – men bare i en kjole.
Jeg forstår måske ikke helt, hvorfor man bruger så meget energi på det, for et bryllup er jo kun én dag. Det, det egentlig kommer an på, er jo alle dagene bagefter.
Når man ser det sammen med teksten, kan man sige, at et bryllup her på jorden ikke er et mål i sig selv, men brylluppet i himlen – det er et mål.

Hvem er det i dag, der efter din mening ligner de brudepiger, der er uforberedte og ikke tog olie med i deres lamper?
– Det er den kæmpegruppe, som siger: – Yes, kristendommen er fin. Den handler om kærlighed og om, at vi skal være gode ved hinanden.
Men det er også dem, der ikke får fat i, at det er Jesus, det kommer an på. Det fungerer bare ikke sådan med Jesus. For man kan kun få hele pakken eller ingenting.

Hvad skal man så gøre for at være parat, når Jesus kommer igen?
– For mig at se er der himlen på den ene side og helvede på den anden side.
Det eneste, der gør forskellen på, hvor man kommer hen, er, om man har mødt Jesus, og man tror på ham. Ellers kommer man ikke med – men man står tilbage på perronen.

Hvad er dit bedste råd til at undgå at være dårligt forberedt til sit bryllup?
– For nylig var der en pige og hendes veninde i butikken, der skulle finde en brudekjole. Veninden sagde:
– Så kan du jo også bruge den næste gang!
Jeg opfattede det som en joke, men veninden så helt almindelig ud i ansigtet. Jeg tænkte, at hvis der kan komme sådan en kommentar, så er man dårligt forberedt til sit bryllup.
Det er ikke lutter lagkage at være gift. Men hvis det kommende ægtepar har sat sig ned og har gjort sig klart, at det virkelig skal gælde „til døden os skiller“, så er man godt forberedt.
På det praktiske plan skal man også passe på, at det hele ikke kommer til at gå op i bordkort og diademer og slør. Alt det kram er lækkert men kan bare blive for meget.
Min egen oplevelse er, at vi planlagde brylluppet otte måneder i forvejen. Til sidst hang det mig ud af halsen. Det var mig lige meget med bordkort og blomster. Mit bedste råd er derfor, at der faktisk kan blive for mange detaljer, som ingen alligevel vil kunne huske.
Så prøv lige at slappe lidt af og husk på, hvorfor det er, I skal giftes.


Artiklen fortsætter efter annoncen: