Mercy synger nytåret ind på TV2

Når TV2-seerne skåler og ønsker godt nytår foran tv-apparatet, bliver det til tonerne af gospelkoret Mercy KØBENHAVN – Når Rådhusklokkerne i TV2 har lydt kl. 24.00 ved årsskiftet, bliver der traditionen tro sunget fædrelandssange.

Gospelkoret Mercy fra København skal synge nytåret ind på TV2 de næste fem år

I år bliver det, ifølge kendere, et af Danmarks bedste gospelkor, der toner frem på skærmen. Det ti minutter lange indslag er optaget nede i de mørke kasematter, der er de underjordiske gange og rum på Kronborg Slot i Nordsjælland, hvor statuen af Holger Danske har sin plads.
Dér synger Mercy“ Vær velkommen Herrens år“, „Der er et yndigt land“ og „I Danmark er jeg født“. Indslaget bliver sendt de næste fem år.
– Det har været en sjov og udfordrende opgave for os at give sangene gospelpræg. Vi håber naturligvis, at tv-seerne vil synes, det er dejligt med lidt fornyelse.
– Vi er en gruppe, som har noget på hjerte, som gerne vil ud med det kristne budskab, som vi tror på. Vi beder Gud om, at sangteksterne må blive levende for seerne, så mennesker får øjnene op for, hvad teksterne egentlig handler om. Vi beder altid, før vi synger og går på scenen, fortæller pianist Peter Kofoed, en af korlederne i Mercy.

Erfarne folk

Gospelkoret har 21 medlemmer – 17 sangere og fire musikere. Det er et lukket kor, hvor man som hovedregel bliver opfordret til at deltage.
De fleste af medlemmerne er enten ledere af andre gospelkor, fremtrædende solister eller musikere i andre gospelkor.
En af de andre ledere i Mercy er Claes Wegener, der også leder Copenhagen Gospel Choir og Kefas. Den tredje medleder i Mercy er Peter Mikkelsen, som er bassist i koret Vocation, hvor Peter Kofoed også er pianist.
Indslaget i TV2 med Mercy er helt i tråd med korets vision: at kunne møde et publikum udenfor kirkemurerne. De har således i december måned givet koncert i Jazzhouse i København for fulde huse. Koret har udgivet to cd’er og vil gerne i gang med den tredje. Den ene cd, der allerede er på gaden, er en jule-cd.