Korsvej til Danmark

Et nyt kirkeligt initiativ i Danmark ser lørdag den 28. januar dagens lys. En dansk gren af den norske korsvei-bevægelse holder denne dag sit første offentlige arrangement. Det sker i form af en såkaldt fordybelsesdag, som vil blive holdt i Grøndalskirken i København.Fra den norske bevægelse deltager Brita og Knut Grønvik. Knut Grønvik, der til daglig arbejder som missionspræst i Aereopagos, er en af medstifterne af det norske Korsvei, som blev oprettet for godt 20 år siden.
Korsvej DK er en fælleskirkelig græsrodsbevægelse, hvis mål er at danne et netværk af kristne, som længes efter dybere fællesskab med Kristus og som gennem gensidig inspiration og indbyrdes samtale vil forsøge at finde en vej sammen. Det fælles spørgsmål er, hvordan vi skal være Jesu disciple i dag.
Dette spørgsmål er således også hovedtemaet for fordybelsesdagen d. 28. januar.
– Nogle har spurgt os, om der ikke er rigeligt med kirkelige aktiviteter, foreninger, grupperinger m.m.? Vores svar er: jo, mere end rigeligt. Men det udelukker ikke, at der er noget, vi mangler og savner i Danmark, bl.a. den helhedsorienterede kristendom, som Korsvej ønsker at repræsentere,“ siger Carsten Dalsgaardm, der er med i initiativgruppen til Korsvej DK.
– Af de reaktioner, vi har fået ved vi, at også mange danske kristne længes efter i højere grad at komme til at leve et helt liv, med en sund integration af spiritualitet og krop, vores indre og ydre liv.
– ole