Spændende pigebog om den amerikanske frihedskrig

Året er 1775. Den amerikanske frihedskrig er i fuld gang. Vi møder den 11-årige Sarah Moore, der sammen med sin familie er flyttet fra hjembyen Williamsburg i Virginia til et nyt hjem i ødemarken i Kentucky.Hun længes enormt tilbage til hjembyen og flytter efter et år tilbage og kommer til at bo hos sin moster og onkel for at få undervisning og uddannelse. Hun bliver gennem sin søde guvernante viklet ind i en barsk historie, hvor hun svigter sin familie og bringer dem i overhængende fare. Hun bliver blændet af venlighed og bragt i en situaion, hvor hun bliver medspion for nogle spioner.
I Sarahs familie er man kristne, og det kristne budskab gennemsyrer bogen. Man lever evangeliet ud i hverdagen. Derfor er det også naturligt for Sarah at række et krus med æbelmost til en tidligere negerslave, som står i gabestokken foran parlamentsbygningen. Hendes enkle, men for hende naturlige handling, fører til et stærkt venskab mellem Sarah og Marcus, der lever i et meget tæt gudsfællesskab.
Fremmed blandt venner er en bog med masser af spænding, men også en bog om venskab og tilgivelse. Den 11-årige Sarah lærer noget om at tilgive og blive tilgivet, om tilgivelsens nødvendighed. Den spændende pigebog er lærerig på flere planer. Man lærer noget om nybyggere i Amerika i 1700-tallet, om frihedskrigen og om en væsentlig bibelsk sandhed. Bogen er første bind i Sarah-serien, hvor der kommer yderligere tre bind. Næste bind vil være i handelen i foråret 2006, oplyser forlaget.

Wanda Lutrell:
Fremmed blandt venner
Sarah nr. 1
176 sider • 148 kr.
LogosMedia