Tv-gudstjeneste på DR1: Danmarks nye kirke indvies

På søndag den 8. januar slår DR1 dørene op for den første tv-gudstjeneste i DR Kirken. Denne måneds præst er sognepræsten fra Kirke Såby, Poul Joachim StenderPå søndag er der præmiere i den nye tv-kirke, DR Kirken. Den første præst, der skal prædike i den lille kirke i Skader ved Århus, bliver Poul Joachim Stender.

Poul Joachim Stender medvirker ved den første tv-gudstjeneste i DR Kirken, hvor han er præst i hele januar

På søndag bliver drømmen om at få flere tv-gudstjenester på DR1 til virkelighed. Efter et langt forarbejde med at udvælge et passende sted og et bredt spektrum af folkekirkepræster, er Danmarks Radio nu klar.
DR Kirken, som det nye tiltag er døbt, vil hver uge – pånær i juli sende gudstjenester fra den lille kirke i landsbyen Skader ved Århus.
Første DR præst
Ved indvielsen – og i hele januar – vil tv-præsten være Poul Joachim Stender. Han er til daglig præst i Kirke Såby-Kisserup på Sjælland, hvor han har været ansat siden år 2000.
Poul Joachim Stender er også kendt som foredragsholder og for sine bøger „Blandede følelser“, „Gud i vold“ og „Præsten & Kogejomfruen“. Derudover er han medlem af bestyrelsen af Landsforeningen af menighedsråd.
Lokale kræfter
Ifølge DR’s oplæg vil kirkegængerne på forskellige måde blive involveret i gudstjenestens forløb. Den første søndag vil det være den lokale menighed fra Skader, der deltager med sang, oplæsning og lignende.
Fremover er det dog planen, at menigheder fra hele landet vil byde sig ind på de forskellige søndage.

Sendes på DR1 søndag den 8. januar kl. 14.00.