Tag troen med på jobbet

De gode kristne principper kan også
gøre dit erhvervsliv mere positivtDa lederuddannelses-guruen John Maxwell engang blev spurgt på et kursus, hvor han havde sit materiale fra, svarede han: „Det ønsker du ikke at vide.“Det skabte en del morskab, men spørgeren gentog spørgsmålet. John Maxwell tænkte sig om et par sekunder, så svarede han: „Nej, tro mig, du vil ikke vide det.“
Nu var der naturligvis ingen vej tilbage. Alle ville vide, hvor den geniale foredragsholder og forfatter til ledelses-bøger, der har solgt millioner af eksemplarer, havde sine guldkorn fra.
Hans undervisning handler meget om at se det værdifulde i andre, at vinde sammen, at opmuntre og berige andre.
– Okay, svarede Maxwell. – Det er altsammen fra Bibelen.
Nu blev der helt stille i auditoriet. Kunne man virkelig bruge en hellig tabu-bog som Bibelen til at finde ud af livet?
– Jeg sagde jo, at I ikke ville vide det! udbrød Maxwell og inviterede til en snak om Bibelen og troen i baren efter foredraget. Og det blev til mange gode samtaler!
Bibelsk ledelse er også emnet for en ny bog fra Bibelselskabet, som vi anmelder i dette nummer, hvor vi fokuserer på, hvad vores kristne tro kan betyde for succes på jobbet – og for gode principper i erhvervslivet.
Du kan for eksempel læse om en kristen skofabrikant, der har gjort det ufatteligt godt. Hvert år giver han millioner til fattige børn. Du kan også læse om en maler med en farvebus, som startede sin virksomhed på princippet om at give.
„Det vigtigste er mennesker, ikke penge,“ siger han.
Umiddelbart strider det mod alt det, vi kender fra den hårde business, som ofte forpester vores relationer. Men man kan ikke gå i kirke om søndagen og danse om guldkalven resten af ugen. Tingene hænger sammen, og Gud er ikke imod succes – tværtimod, Gud ønsker at velsigne os – men på en måde, så vi kan velsigne andre.

Vi bringer også i kommende numre artikler om troen – og jobbet, som jo fylder så meget i vores liv.