Brobyggere for det glade budskab

Verden er af lave. 12 profettegninger i en dansk avis har vendt op og ned på mange ting – I Danmark og i en række arabiske lande. Det handler ikke „bare“ om de 12 tegninger, det handler om kulturkamp, måske endda en kamp for islamisk magt?Boykot af danske varer og firmaer, flagafbrændinger og ambassadeangreb kom til at høre til dagens uorden og ophidselsen blandt mange danskere steg, ikke mindst på den yderste højrefløj. Også blandt kristne har der været røster fremme om at gå til modangreb.
Men det er ikke vores dagsorden.

Jesu ord om at gå ud i al verden og forkynde det glade budskab, evangeliet, og Jesu opfordring til at vise kærlighed til næsten har ikke ændret sig. Verden ændrer sig, men Jesu ord er de samme – til hver en tid og i enhver situation.
Jesus vil fortsat, at hans efterfølgere skal forkynde det glade budskab om frelse, nåde, forsoning og genoprettelse. Jesus vil fortsat, at vi skal vise næstekærlighed.

Vi skal være brobyggere for det glade budskab. Skabe relationer. I stedet for at lade en ulykkelig situation føre til grøftegravning skal vi bygge broer. Vi skal række ud til vore nydanske naboer og kolleger. Invitere dem hjem til os. Skabe venskaber. Lære dem at kende og lade dem lære os at kende. Forskellige kulturer kan berige hinanden, hvis vi lader dem gøre det. I en atmosfære af venskab er der mulighed for at fortælle, hvad Jesus betyder for os. Fortælle vores enkle vidnesbyrd om, hvad Gud, Jesus og Helligånden har gjort i vores liv og hvad det kristne liv betyder for os. Vi skal ikke „undervise“ i kristendom, men vi skal dele liv.
Lad os åbne os for mennesker omkring os. Lad os dele liv, lade det glade budskab få hænder og fødder i praktisk næstekærlighed. Gør vi det, vil vi erfare, at det glade budskab kan forvandle mennesker og forholdet mellem mennesker.

Vi er ikke kaldede til at skabe konfrontationer, men til at være brobyggere for det glade budskab.