Fortsætter hjælp trods tegninger

MELLEMØSTEN – Den danske afdeling af Åbne Døre indstiller midlertidigt sine rejseaktiviteter i Mellemøsten. Men hjælpen vil nå frem til de forfulgte kristne, lover den danske generalsekretær.

Jørn Blohm Knudsen, gene-ralsekretær for Åbne Døre, er foreløbig lettet på vegne af de forfulgte kristne.

Denne uge skulle en gruppe danskere have rejst ind i muslimske lande med bibler i kufferten. De må nu blive hjemme på grund af striden om Mu-hammed-tegningerne.
– Vi har måttet indstille vore rejser til Mellemøsten, og der vil gå nogen tid, inden det bliver aktuelt igen, siger Jørn Blohm Knudsen, der er generalsekretær for Åbne Døre i Danmark.
Han er dog lettet over, at de kristne i de implicerede lande ser ud til at gå nogenlunde fri af optøjerne.
– Det, jeg havde frygtet mest, var, at det var gået voldsomt ud over de kristne dernede. Det er det ikke endnu, siger Jørn Blohm Knudsen, der dog har registreret, at der er dræbt kristne i Irak og Tyrkiet.
Åbne Døre i Danmark arbejder nu på at sende hjælpen til de forfulgte kristne gennem andre europæiske afdelinger. Jørn Blohm Knudsen mener derfor ikke, at konflikten vil bremse hjælpen til de berørte lande.
-Kun hvis det breder sig til hele Europa, vil det for alvor betyde noget for Åbne Døres arbejde, siger Jørn Blohm Knudsen.