GOD TV: De kristnes egen satellitkanal fylder ti år

Fra en beskeden start hjemme ved køkkenbordet er Rory og Wendy Alecs livsprojekt blevet til en global succes med mere end 270 millioner seere1995: Rory og Wendy Alec starter deres egen tv-sending fra lejligheden i London.

Grundlægger af GOD TV Rory Alec i midten. GOD TV Scandinavias direktør Simon Jacobsen står længst til højre sammen med GOD TV’s regionsdirektører for Afrika, Asien og Storbritannien.

1996: Som det første sted uden for England lanceres GOD TV på kabelnettet i Hjørring i Danmark.
2001: GOD TV flytter sit hovedkvarter til kristendommens vugge i Jerusalem.
2006: GOD TV kan nu ses af mere end 270 millioner seere i over 200 lande via kabel-tv.
Bag disse tal gemmer sig en af informationsalderens største kristne succeser. På ti år er den kristne tv-kanal gået fra beskedne kår i et køkken til et verdensomspændende netværk med 15 satellitter, der sender til store dele af verden, alle ugens dage, hele døgnet.

Danmark med fra starten

Det første land uden for England, der begyndte at vise den kristne tv-kanal, var Danmark.
Simon Jacobsen blev direktør for Skandinavien, og GOD TV kan i dag ses af fem millioner mennesker i Skandinavien. Siden da har Afrika, Asien, Australien, Europa og Hong Kong også fået deres egne regionale hovedkvarterer. Senere i år skal kanalen for alvor lanceres i USA.

Tv for alle – også på internet

I dag kan GOD TV også modtages på de steder, hvor satellitterne endnu ikke rækker. Via hjemmesiden www.god.tv kan man over hele kloden følge med på kanalen. I Danmark kan tv-stationen modtages gratis via en parabol rettet mod Sirius 5° øst. Engelsk GOD Channel kan modtages fra Hotbird 13° øst, Astra 19° øst og Eurobird 28,5° øst.
Længere mod øst, nærmere betegnet i Indien, Kina og Hong Kong, vokser antallet af seere af GOD TV rigtig meget i disse dage.
Målet for GOD TV er på sigt at nå ud til en milliard mennesker med det kristne budskab.

Dansksprogede programmer på vej

Sendefladen indeholder et bredt udvalg af engelsksprogede programmer.
Her er meget bibelsk undervisning, nyheder, forbøn, undersøgende programmer om kristne mirakler og talkshows om emner som tro, tvivl og tilgivelse samt børne- og ungdomsprogrammer. Der arbejdes netop nu med at forberede de første tv-udsendelser på lokale sprog, herunder dansk, via den skandinaviske platform „Sirius“.