Kirkeminister om biskop: Frikendt for juleprædiken

Århus’ biskop Kjeld Holm gjorde intet forkert, da han sammen med over 100 præster benyttede sin juleprædiken til at kommentere den danske praksis for udvisning af flygtninge. Det fastslår Kirkeministeriet.
– Jeg er glad for frifindelsen, men den var forventet, siger Kjeld Holm, der ikke har taget stilling til, om han vil medvirke ved lignende markeringer i fremtiden.
– Det afhænger helt af anledningen, siger han.
De deltagende præster blev kritiseret voldsomt for at misbruge deres embede og prædikestol til politiske udmeldinger. Og bølgerne gik for alvor højt, da Venstres politiske ordfører Jens Rohde valgte at melde sig ud af folkekirken, fordi han ikke ønskede at være med i en „politiserende“ kirke.
Kirkeministeriet har modtaget tre klager over Kjeld Holms deltagelse i initiativet. Her kritiseres biskoppen bl.a. for at bruge prædikestolen til at fremme sine egne politiske holdninger.
Kirkeministeriet fastslår i afgørelsen, at Kjeld Holm havde lov til at tilslutte sig præsteinitiativet i kraft af foreningsfriheden. Og at han ikke har forsømt hverken tjenstlige eller læremæssige forpligtelser i sin prædiken juledag.
KP