Ord er fantastiske

Tænk engang, hvordan verden ville være uden ord!
Jeg så engang en bog uden ord. Kun tomme hvide sider. Bogen hed „Hvad mænd ved om kvinder“. Bortset fra, at idéen var sjov, så var der ikke meget indhold i den.

Det er ikke uden grund, når Bibelen fortæller, at „i begyndelsen var Ordet“. Det er ord, der skaber, hvad det nævner. Gud begyndte ikke med en rå skitse og derefter en model. Gud sagde bare ordet, og så kom det, han sagde, til at eksistere.
Vi er skabt i Guds billede. Vi ligner Gud.
Vi har lige fået skolebilleder af vores ældste søn. Billederne ligner ham – de er ikke ham, men de ligner ham. Sådan er det også med Gud og mennesker. Vi er ikke Gud, men vi ligner Ham.
Guds ord skaber, hvad det nævner, og vi kan noget der ligner. Jeg kan male et billede med ord, et billede, som du kan se inde i dit hoved. Med mine ord kan jeg skabe noget i dig, som ikke var der før.
Se selv:
„Solens sidste stråler rammer bakketoppen for enden af haven. Solsorten synger sin aftensang ud i den lune røde aftenluft, mens verden gør sig klar til at gå til ro efter endnu en dag. Blomsterne lukker sig for natten, og i løvet under det gamle egetræ pusler pindsvinet, der skal på jagt efter det daglige brød.
Lyden af barnefødder over gårdspladsens toppede brosten er hørt op. I stedet ligger små bylter i deres senge og sover. Trætte efter dagens leg.
En kvindestemme nynner bag ruderne, duften af piberøg breder sig i stuen, og i stalden brummer en ko veltilfreds.“

Inde i dit hoved kan du se det billede, jeg har malet til dig med mine ord. Ordet har skabt, hvad det nævnte, inde i dig.

Gud har givet os gaven til at skabe med ord, men ikke på samme måde, som når Gud skaber med ord.
Forskellen er, at når Gud siger „Hygroflyx“, så giver det mening, fordi så findes der en „Hygroflyx“, hvorimod det bliver det rene vrøvl, når jeg siger det.