Børnemission genopbygger jordskreds-ramt landsby

Skandinavisk Børnemission vil genopbygge landsbyer på den filippinske ø Leyte, hvor 2000 frygtes omkommet efter et voldsomt jordskred i februar månedFILIPPINERNE – I februar blev en hel landsby dækket af mudder på øen Leyte på Filippinerne. Skandinavisk Børnemission træder nu til med akut lægehjælp og ekspertise i genopbygning af huse.

Skandinavisk Børnemission var i fuld gang med at hjælpe forældreløse børn på øen Leyte, da jordskedet fandt sted

Den 17. februar kl. 9 brød det løs. Tonsvis af mudder væltede ned over byen Guinsaugon på den fillipinske ø Leyte. De lerklinede huse gav efter for de tunge muddermasser som begravede næsten hele byens befolkning. 2000 frygtes dræbt og 1500 savnes stadig i byen, hvor ingen af de 500 huse står umærket af katastrofen.
Skandinavisk Børnemission, som allerede arbejder i Filippinerne, har sendt redningsfolk til byen for at lede efter overlevende og give førstehjælp. Organisationen står også klar med hjælp til genopbygningen – med erfaringer fra 300 nybyggede huse fra andre filippinske børnebyer i bagagen.

Svensk u-landsstøtte

Organisationen, som startede i Sverige og siden har bredt sig til alle nordiske lande, har ansøgt om svensk ulandshjælp via SIDA. Først når der er givet tilsagn om støtte kan missionen gå i gang med den store opgave og samtidig sende deres mobile lægeklinik ind i den ødelagte landsby.

Arbejder i slumkvarterer

I Filippinerne arbejder Skandinavisk Børnemission foruden projektet på øen Leyte også med at hjælpe forældreløse og efterladte børn i storbyernes slumkvarterer.
I hovedstaden Manila lever mange gadebørn på byens losseplads, Smokey Valley. Her får de uddelt mad, og de værst belastede bliver bragt til et af missionens fire børnehjem eller de to børnelandsbyer på øen Leyte.