Det Støvede Testamente

Jeg ved ikke, om du er lidt ligesom mig. Sådan på den måde, at hvis man ikke lige holder fast i entusiasmen, så kan Det Gamle Testamente godt komme til at virke lidt som noget fordømmende, meget-svært-at-forstå-agtigt, støvet noget, som alligevel bare er en voldsom trailer for alt det gode, dejlige, kærlige og lyserøde, der sker ved Jesu komme. Måske en lige lovlig sort/hvid fremstilling, men hånden på hjertet. Hvor tit sker det ikke, at vi bare tænker; „Nå, men jeg fik da læst i min bibel“, når vi lige har læst et kapitel fra 3. Mosebog eller Dommerbogen.

Det stivnakkede folk

At fastholde eller give næring til sådan et syn er imidlertid noget af det dummeste, vi kan gøre, for gemt i de første to tredjedele af vores bibel ligger der en skat og venter på os, hvis vi ellers kan få nogen til at hjælpe os med at åbne øjnene for den. Sådan en var jeg sammen med for nylig, da jeg var på en dejlig weekend med min kirke. Han fortalte mig om Israels Folk – Det Stivnakkede Folk. De utaknemmelige bæster, som sagde, „ja Gud“, men gjorde nej.
Gang på gang måtte jeg sætte mit eget navn ind i stedet for Israels, fordi jeg lige pludselig kunne se mig selv som den, der har set og mærket Guds virkelighed, men alligevel kan have så svært ved at slippe tøjlerne og give dem over til Gud.

Gud satte israelitterne fri

Gud frelste israelitterne fra egypterne. Ikke fordi de havde fortjent det, men fordi Gud ønskede at gøre det. Han ønskede at sætte dem fri til at leve et liv, hvor de hverken skulle være bundet af egyptere eller deres egen utilstrækkelighed. De slap for det første, men det sidste blev de ved med at hænge fast i. Gud valgte et stivnakket folk, fordi han ville vise verden, at han kan bruge hvem som helst, der vil bruges.

Gud ønsker at bruge DIG

Gud lod sin søn dø på et kors. Det er allerede profeteret i Det Støvede Testamente. Men han lod ikke Jesus frelse dig, fordi du havde fortjent det. Han ønskede at sætte dig fri til at leve et liv, hvor du ikke skal være bundet af andre menneskers syn på dig eller af dit eget syn på dig selv og alt det, du ikke er i stand til.
Gud ønsker at bruge dig ligesom Israel, og så er det lige meget, hvor stivnakket du er.