Noahs Ark som hotel

Norsk socialistisk politiker vil give sin børnelærdom videreEn norsk lokalpolitiker, Anne Eileen Aasheim i Kristianssund i Norge, har planer om at bygge en model af Noahs Ark – som hotel.

Så flot forestiller arkitekt Ian Petch sig Noahs Ark hotel ved Kristianssund i den norske skærgård

Kristianssund – ikke at forveksle med Kristiansand – ligger i Møre og Romsdal fylke helt oppe ved Trondheim.
– Noahs Ark er en del af min børnelærdom, som jeg har formidlet videre til mine børn. Desuden bor jeg ved havet, kommer fra en fiskerfamilie og har et nært forhold til både, siger Aasheim til Vårt Land.
Arken skal være et smukt vartegn med udsigt over byen, havet og Grip og Smøla øerne.
Arken skal indrettes som et moderne spa- og konferencehotel, og Aasheim er overbevist om, at projektet bliver til noget, så folk kan se, hvor stor arken faktisk var.
– Jeg har god tid, men jeg er overbevist om, at projektet bliver realiseret. Jeg har bestemt mig for, at dette skal jeg få til at lykkes, siger Aasheim, som lokalt er kendt som politiker for SV – Socialistisk Venstreparti.
Hun vil nu få kommunen til at lave en lokalplan, hvor der indgår anlæggelse af et par kilometer vej. Og så skal inves-torerne nok komme.
Arkitekt Ian Petch har udviklet skitser, og selv om han tvivler lidt på, at der er investorer, så synes han, det er fantastisk, at der findes mennesker, som vover at tænke utraditionelt.
Hotellet skal have samme mål som arken – dvs. 300 alen, og det interessante er, at SV-politikeren også har styr på den side. Projektet er nemlig 157 meter langt, og det svarer netop til 300 egyptiske alen.
I mange tidligere bibeloversættelser har man fejlagtigt oversat størrelsen med engelske alen, hvorved længden kun blev 137 meter, men da Moses benyttede sig af egyptiske kongealen, var den rigtige længde altså hele 157 meter.
Udfordringen arrangerer som nævnt i sidste uge en læserrejse til Noahs Ark-formationen på grænsen mellem Tyrkiet og Iran, som mange mener er resterne af arken.
Mere om denne rejse på udfordringen.dk/noa.htm
Henri