Kritik af dansk Israel-boykot

– Det er komplet uforståeligt, ulogisk, uetisk, rystende og dybt skuffende, at danske virksomheder boykotter Israel for at få lov til at handle med arabiske lande!Sådan siger tidl. folketingsmedlem Tove Videbæk. Hun kritiserer de danske virksomheder, der har garanteret, at de ikke bruger råvarer fra Israel eller lader deres varer transportere gennem Israel – for at kunne sælge deres varer til Mellemøstens arabiske befolkning.
– Denne sag fremmer bestemt heller ikke anseelsen af vort eget lille land ude i den store verden. Det er simpelthen beskæmmende! Og derfor vil jeg opfordre regeringen til at arbejde for lovgivning (evt. på EU-plan) imod, at enkelte virksomheder kan drive selvstændig udenrigspolitik – i denne sag på bekostning af Danmarks i denne tid i forvejen lidt plettede anseelse, udtaler Tove Videbæk.
– Tore