Muhammed- protester koster 51 kristne livet

NIGERIA – 51 kristne er blevet dræbt og 31kirker er brændt under muslimske uroligheder som reaktion på Jyllands-Postens tegninger af Muhammed.Kirkeledere i Nigeria har i den forløbne uge meldt om voldsomme uroligheder blandt muslimerne i den nordlige del af landet. 31 kirker i området er blevet brændt af, og foreløbig melder rapporterne om, at 51 kristne er blevet dræbt. Det oplyser pressebureauet Compass Direct.
Urolighederne, der er udløst af vreden over Jyllands-Postens tegninger af Muhammed, kommer i et område, hvor der tidligere har været overgreb mod de kristne kirker.
Midt i landet, på grænsen mellem nord og syd, ligger byen Jos, hvor den danske kristne organisation Afrika InTouch for tiden har syv volontører udstationeret. Her blev op mod 4000 dræbt i kampe mellem kristne og muslimer så sent som i 2001, og der er grund til at frygte, at urolighederne kan blusse op igen, siger Allan Nielsen, koordinator for de danske volontører.
– De lokale myndigheder er dog meget påpasselige og slår ned på de mindste optræk til uroligheder. Og de er gode til at holde danskerne orienteret om udviklingen, siger Allan Nielsen til Kristeligt Pressebureau.
-mbc