Teenarbejde går nye veje

Både Jesus og den blå flodhest Dolph indgår i nyt
forkyndelsesarbejde med titlen „60 minutes with God“Det kan være svært at se, hvad den højtråbende og voldelige flodhest Dolph har med Jesus at gøre…

Ungdomspræst Rino Pagels koordinerer den nye forkyndelse

Men den landskendte flodhest tjener som en modpol til Jesus, der på en meget tydelig måde gennem sine ord og handlinger illustrerer, at det kristne budskab handler om tolerance, forståelse og kærlighed.
Ovenstående er et blandt flere eksempler på det nye, utraditionelle forkyndelsesprojekt „60 minutes“, der skal hjælpe danske teenagere og tage deres udfordringer alvorlig.
Bro mellem virkelighed og kirkelighed
Oplægget, der koordineres af Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik, CUR, har til formål at bygge bro mellem virkeligheden og kirkeligheden, som projektleder Rino Pagels forklarer:
– Der gør, at den kristne tro fremstår som en relevant livstolkning ind i en kompleks verden i forandring, siger Rino Pagels, og fortsætter:
– Og så består udfordringen i at forkyndelsen foregår i et sprog, der giver mening for teenagerne.
Det kræver at vi seriøst arbejder med at finde ord, symboler og billeder, der kan anvendes i arbejdet med at formidle konkrete gode nyheder til unge.

Chat, Arto og Dolph

Indholdet i det nye materiale bliver emner som: Arto, identitet, kærestesorger, sex, terrorisme og den lyseblå flodhest kaldet Dolph.
Det er 18 unge skribenter fra forskellige kirkelige retninger, der leverer hovedparten af materialet, som er målrettet aldersgruppen 12-14 år.
„60 minutes“ er sponsoreret af følgende organisationer: Baptistkirkens Børne og Unge, Adventisternes Unge, Apostolsk Kirkes Børn og Unge, Oase, YFC, Missionsforbundets Børn og Unge, Frelsens Hærs Børne- & Ungdomsarbejde og koordineres af Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik.
Rino Pagels, der er ungdomspræst i Roskilde, er ansat til at koordinere projektet.
Materialet er også tilgængelig på Internettet.