Undervisningsminister: Efterskoler ikke i fare

Det er efterskolernes egen påstand, at deres grundlag er i fare, hvis 10. klasse forsvinder, lyder det fra undervisningsminister Bertel Haarder.Som situationen er lige nu bliver der stadig færre elever i folkeskolens 10. klasse, samtidig med at antallet af elever i efterskolernes 10. klasser er stabilt.
Undervisningsminsteren ønsker med sit udspil til fremtidens folkeskole, at 10. klasse skal være begyndelsen på en ny uddannelse i stedet for en afslutning på folkeskolen.
– Efterskolerne, også de frie og kristne, kan fortsat udbyde 10. klasse – og også Ungdomsklassen, hvis der tegner sig et politisk flertal for hele eller dele af det forslag, regeringen lagde frem før jul. Der foreligger ikke på dette tidspunkt et lovforslag om 10. klasse, der er politisk flertal for, er den seneste kommentar fra Undervisningsminsteren.
10. klasse koster hvert år staten 2 miliarder kroner. Disse penge skal ikke spares væk, men de unge skal have mere for pengene end de får i dag, siger Bertel Haarder.
– Tore