Jesus-film i kirken langfredag

Børn under 15 år får ikke adgang til Ornhøj Kirke langfredag – der vises nemlig en stærk og realistisk film om Jesu korsfæstelse.– Det bliver en lang aften i kirken på langfredag den 14. april, fastslår sognepræst Ole Rasmussen i Ornhøj og Nr. Omme sogne. Filmen vil dog ikke komme til at stå alene med sit budskab.
– Der vil være plads til en seriøs samtale om filmens baggrund. Ved mørkets frembrud vises filmen på storskærm i kirkerummet, og til sidst samler vi op omkring de umiddelbare indtryk, filmen giver os, fortæller Ole Rasmussen.
Præsten erkender, at filmen er barsk og voldelig. Derfor har han besluttet, at børn ikke får adgang til kirken langfredag.
– Mange har syntes, filmen var for voldsom, og man må da også medgive, at det er en voldsom film med stærke scener om Jesu lidelse i Gibsons gribende fortolkning, siger Ole Rasmussen.
– Tore