Påskekoncert med Frans af Assisi-musik

Årets påskekoncert i Vor Frelsers Kirke i Vejle har kun musik til tekster af Frans af Assisi på programmetKirken vil genlyde af festlig og flot kormusik i massevis ved den årlige påskekoncert palmesøndag d. 9. april i Vor Frelsers kirke.

Jette Rosendal, der er solist ved koncerten, har netop afsluttet sin uddannelse med udmærkelse
Erik Linow har tilrettelagt og leder koncerten

Koncerten i år bliver i flere henseender enestående.
Den bygges op som en temakoncert med musik over den bekendte ordensstifter Frans af Assisi, hvis åndelige og menneskelige karisma i tidens løb bl.a. har været til inspiration for en mængde komponister.
Ved koncerten fremføres først og fremmest to store værker for kor, solister og orgel, danske Per Günthers kantate, „Solsang“, som han har revideret netop til denne koncert. Komponisten vil selv overvære koncerten. Stykket har tekst af Frans af Assisi og er fordansket af den kendte forfatter Johs. Jørgensen, som bl.a. har skrevet en verdenskendt biografi om Frans.
Det andet hovedværk er den nulevende italienske komponist Marco Bargagnas „Cantata san Francesco“, som ad kringlede veje er hjembragt direkte fra Assisi af den danske franciskanermunk Theodor Jürgensen. Baggrunden er, at koncertens dirigent i 1992 hørte et kort uddrag af den i Danmarks Radio og under et senere ophold i Assisi traf broder Theodor, hvem det siden lykkedes at skaffe værket til veje.
Derudover er der tre korsange på programmet, „Laudato Si“, „Almægtige og kære Gud“ af R.Vaughan Williams og „Herr, dich loben“, alle skrevet over Frans’ Solsang. Endelig en solo for baryton samt et kort, veloplagt stykke orgelmusik, Alleluya, af engelske William Faulkes. Og så sandelig også over melodien til Solsang.
Al musikken er i en velklingende og iørefaldende stil.

Vor Frelsers kirkes Ungdomskor og The United Saviours Singers

De agerende er Vor Frelsers kirkes Ungdomskor og The United Saviours Singers. Desuden de to unge og fremragende solister, sopranen Jette Rosendal, der netop har afsluttet sin solistuddannelse med udmærkelse, og barytonen Jacob Evald. Organist er Claus Ladekjær Wilson. Kirkens menighedsrådsformand Kristian Pahus medvirker som recitator, og dirigent er kirkens organist Erik Linow, der også har tilrettelagt koncerten.
Peter