FCK – spiller Peter Ijeh: Jeg har altid troet på Jesus

Fodboldstjernen Peter Ijeh lægger ikke skjul på sin kristne tro, som han også tager med på banen, når han spiller Peter Ijeh er en kendt spiller for de fleste fodboldfans i Danmark, og alle FCK-fans kender ham.

Fodboldstjernen Peter Ijeh

I drengeårene begyndte han tidligt at sparke til bolden sammen med sine brødre og kammerater på gaden i Lagos i Nigeria. Han repræsenterede skolen i forskellige turneringer og spillede senere i den lokale ungdomsklub Furure United.
Hans egentlige karriere som professionel startede, da han i 15-årsalderen valgte at flytte hjemmefra og satse på fodbolden. Drengedrømmen gik i opfyldelse, da han kom til lagosklubben Julius Berger som 17-årig. Talentet førte ham videre til Sverige til klubberne Malmø FF og IFK Göteborg.
For et år siden kom han til FCK, som er en forkortelse for FC København. Ifølge FCK’s hjemmeside har 29-årige Peter Ijeh i mange år været indbegrebet af mål. I den svenske liga scorede han stribevis af mål – specielt i Malmø FF.
Peter er en uortodoks spiller, der ofte overrasker. Inde i straffesparksfeltet har han sin store styrke, hvor han sjældent misser en chance for at få netmaskerne til at blafre.

Troen er en livsstil

Men der er andet, der optager Peter Ijeh end at spille fodbold. Han tror på Gud, og det har han altid gjort, siger han. Troen er en livsstil for ham. I Nigeria er han opvokset i et kristent hjem. Som ganske ung kom han i pinsekirken. I dag kommer han i den nigerianske kirke ”Jesus Center” i København sammen med sin hustru og parrets to børn på tre og fem år.
Udfordringens udsendte fangede Peter Ijeh efter bedemødet St. Bededag i Holmens Kirke, hvor han medvirkede i programmet. Inden han fik ordet under bedemødet, blev han og kollegaen fra FCK Alvoras Santos lige ønsket tillykke med FCK’s dugfriske danmarksmesterskab i SAS-ligaen af Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrations Tjeneste, der ledte mødet. Santos er ligesom Ijeh en hengiven kristen og deltog også i bedemødet sammen med sin familie.
– Jeg har altid haft min tro på Gud, som er noget naturligt for mig. På et tidspunkt, da jeg var dreng, besluttede jeg at følge Jesus og lægge mit liv over i hans hænder. Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden ham, slet ikke, storsmiler Peter Ijeh, mens vi under interviewet sidder inde i Holmens Kirke efter bedemødet.

Bed og søg Gud

Bøn er en naturlig del i Peters liv. Han beder flere gange om dagen, også for sit arbejde som professionel fodboldspiller.
– Bøn er kommunikation mellem skaberen og skabelsen. Gud er skaberen. Som kristen klarer man sig ikke uden at bede og søge Gud. Fokuserer man på Gud, vil han vise én, hvilken retning man skal gå her i livet.
– Jeg beder også Helligånden åbne Bibelen for mig, når jeg læser Guds Ord, for Bibelen er ikke bare en bog, en roman. Man behøver Helligånden til at belyse hvert et vers i Bibelen. Jeg læser i den, så ofte jeg kan.
– Jeg beder altid inden en fodboldkamp. Jeg beder om beskyttelse, inspiration og det bedste resultat. Men vinder vi ikke kampen, skal man ikke lade sig slå ud af den grund. Så kan vi måske også lære noget af det. Jeg beder også altid efter kampen.

Helbredelse efter
skader på banen

Den dag den professionelle fodboldkarriere stopper for Peter Ijeh, vil han gerne arbejde for at sprede evangeliet om Jesus Kristus

Som afrikaner er Peter Ijeh vokset op med mirakler og overnaturlige helbredelser i Jesu navn som en naturlig del af sit kristne liv. Det er en selvfølge for ham, at Gud gør mirakler også i dag.
– Jesus var ikke bare et godt menneske. Han var Guds søn, som hjælper os i dag. En dag skal alle bøje knæ for navnet Jesus, og hver tunge skal bekende Jesus som Herre – det er mere end at være et godt menneske, har Ijeh også tidligere udtalt til en svensk avis.
– Der sker mirakler i hans navn i dag. Jeg beder Gud om hjælp, når jeg er blevet skadet. Jeg har flere gange oplevet, at Gud har helbredt mig og også hjulpet mig, så jeg har undgået en lang periode med problemer, efter jeg var blevet skadet. Det er jeg taknemmelig for, jeg er i det hele taget taknemmelig for at være en kristen. Et liv uden Jesus ville være som et hus uden lys, siger Peter Ijeh til Udfordringen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efter karrieren

En dag stopper karrieren som for alle andre professionelle fodboldspillere. Hvad Peter Ijeh så skal beskæftige sig med, har han gjort sig nogle tanker om.
– Jeg vil gerne være med til at fortælle mennesker om Jesus, så jeg vil gerne tjene ham på en eller anden måde. Hvordan ved jeg ikke endnu, men det skal Gud nok vise mig, det er jeg sikker på. Det er helt op til ham, hvordan tingene lægger sig til rette. Jeg ønsker at gøre hans vilje, også i fremtiden.