Kæmpe lovsangskor til mirakelmøderne

Jacob Bay står i spidsen for det store lovsangskor, der skal synge på møderne i Forum i København med den amerikanske helbredelsesprædikant Benny Hinn den 28.-30. april.

– Det er med ærefrygt, jeg går ind til opgaven, siger studerende ved Musikkonservatoriet Jacob Bay, der står i spidsen for et kæmpe lovsangskor

Jacob Bay er 27 år. Til daglig studerer han til musikpædagog på Musikkonservatoriet i Århus, hvor hans speciale er kor og sang.
I sin fritid er Jacob med i gospelkoret „Mercy“ og leder lovsangen i sin hjemmemenighed EuroLife i Århus. Men lige nu har Jacob Bay ekstra travlt, da han har hele ansvaret for forberedelserne af lovsangskoret til kampagnedagene i Forum.

Til opgaven med
en vis ærefrygt

De 320 sangere kommer fra hele landet fra forskellige kirkesamfund. Nogle af dem er vant til at synge i kor, og andre er blot sangglade danskere. De har været samlet flere lørdage i Ålborg, Århus eller København for at øve på repertoiret til møderne. Dagen inden kampagnen begynder den 28. april samles alle i Kulturcentret i København for at øve det hele igennem. Den dag deltager de amerikanske musikere, to sangere og korleder i Benny Hinn Ministries Jim Cernero, som Jacob Bay skal lede lovsangen sammen med på scenen i Forum.
– Jeg har fået tilsendt materiale fra Benny Hinns Ministries i USA om, hvilke sange vi skal synge. Det bliver en blanding af gospel og gamle salmer som f.eks. „Oh store Gud“.
– Jeg havde lige læst to bøger af Benny Hinn, da jeg i februar blev spurgt, om jeg ville lede korarbejdet. Det er spændende at være med til så stort et projekt. Det er et privilegium, som jeg går ind til med ærefrygt. Jeg glæder mig til dagene i Forum. Det bliver inspirerende og lærerigt at opleve, hvordan Benny Hinns folk gør sådan noget. Jeg har lovsang på mit hjerte og vil gerne beskæftige mig med det i fremtiden også. Det er derfor, jeg tager uddannelsen på Musikkonservatoriet, siger Jacob Bay.

Benny Hinn
selv lovsanger

Lovsangen er altid en vigtig del af Benny Hinns møder. I sine unge dage var han selv lovsangsleder hos den verdenskendte amerikanske helbredelsesevangelist Kathrine Kühlmann. Meget af det, den unge Benny Hinn lærte dengang om lovsang og helbredelse ved Guds kraft, viderefører han i dag i sin egen tjeneste.