Stefan Vase: Slugte Uddrift råt

Stefan Vase er journaliststuderende

Hvad læser du p.t.?
– Fra vanvid til sund tro af D.A. Carson. En rigtig spændende bog, som tager afsæt i 2. Korinterbrev 10-13, nogle virkelig eksplosive kapitler i Paulus’ forfatterskab.

Hvilke kristne bøger har betydet mest for dig?
– 1. C.S. Lewis: Det er kristendom. Enkelt og dybt indgangsværk til kristendommen. 2. Thomas Teglgaard: Uddrift. Læser ikke meget skønlitteratur, ærgerligt nok. Men denne bog slugte jeg råt på en uge. En læseroplevelse, som jeg ikke har oplevet tilsvarende de sidste 5-10 år. 3. Mosestrilogien af Poul Hoffmann. Har godt nok kun læst halvdelen, men det var ubetinget en stor oplevelse. Når jeg engang kan slukke mobilen og computeren i en uge, skal den læses helt igennem!

Hvilke romaner har du haft størst udbytte af at læse?
– Uddrift af Thomas Teglgaard. Og den cirka 60 år ældre bog om samme tema Fra Helvedes blækhus af C.S. Lewis.

Hvad var det første, du læste?
– Har en erindring om, at far læste Narnia højt for mine søskende og mig. Det var næsten som at læse den selv. Noget af det første, jeg støvsugede, var Astrid Lindgrens børnebøger. Og ellers slugte jeg tørre fakta fra skolebibliotekets leksikoner.

Hvilken bog, film og cd ville du nødigst undvære?
– Bog: Hvis jeg ikke må sige Bibelen, må det blive Det er kristendom. Film: Må begrænse mig til at vælge en enkelt: Ringenes Herre – selvom der er mange, der trænger sig på. Cd: I perioder er det Hans Jørn Østerbys Så fik vi endnu en dag, og andre gange er det All that you can’t leave behind af U2.

Hvis du skulle anbefale andre en bog, en film og en cd – hvad skulle det da være?
– Bog: Hvis man ikke er den store roman-læser, er Vidnerne af Poul Hoffmann rigtig god. Den er nem at læse, har et forbilledligt sprog og masser af intensitet. Film: Det må blive Paul Thomas Andersons Magnolia. En film, som absolut IKKE er for sarte sjæle. CD: Musik skal lyde ordentligt og have noget substans i sig, derfor: All that you can’t leave behind af U2.


Artiklen fortsætter efter annoncen: