Millioner til brønde i Sudan

SUDAN – International Aid Services (IAS) har modtaget 7,5 mio. kr. til boring af 110 nye brønde i Sydsudan. Hjælpen sikrer 55.000 hjemvendte flygtninges overlevelse.

Vandpumpe i Syd-Sudan

Pinsekirkernes nødhjælpsorganisation, IAS, har netop modtaget en bevilling på 7,5 mio. kroner fra udenrigsministeriet til boring af 110 nye brønde i Sudans sydlige Nuba- og Kajo-Keji-provinser. Brøndene vil skaffe rent drikkevand til de 55.000 mænd, kvinder og børn, der er hjemvendt efter den nylige fredsaftale mellem det kristne Syd- og det muslimske Nordsudan.
IAS vil uddanne 330 pumpeteknikere. Derudover vil 1.100 lokale samfundsledere få uddannelse i hygiejne, sundhed, sanitet og vedligeholdelse af håndpumperne. Et fremtidigt projekt vil til sin tid også sikre reservedele.
-mbc