Ny trivi-bog for børn

Tre håbefulde børn jagter en dinosaur.Lohses Forlag har gjort det igen. Udgivet triviallitteratur for børn.Bodil Sangill skriver en sød historie om tre børn, et dansk søskendepar, Lasse og Camilla, på besøg hos en dansk-norsk familie med sønnen Magnus, der er på alder med Lasse og Camilla. De tre børn jagter en søslange eller dinosaur omkring Svartvatnet. Magnus har set søslangen, der har et hestelignende hoved på en lang hals, en lang hale som en træstamme og tre pukler. Historien bygger på et af de mange rygter, der rundt omkring i verden findes om søslanger og nulevende dinosaurer. Den har elementær spænding, skildrer nogle artige børn, og det er da positivt.
Desuden har den en række belæringer fra Lasse og Camilla af Magnus omkring kristentro. Magnus’ familie er ateister, mens Lasse og Camilla har en kristentro og tilsyneladende nogle gode lærere, der i undervisningen understøtter deres tro. Ønsketænkning eller en kristen friskole? Men netop kristentroens integrering i fortællingen er med til at gøre bogen „spiselig“.
Man kan mene, hvad man vil om indholdet, men sproget og hele romanens set-up signalerer triviallitteratur, Jan-bog eller Puk-bog. Bogen er hurtigt læst og hurtigt glemt. Synd at Lohses Forlag igen er faldet for et manuskript med triviallitteratur for børn. Vi bør ikke spise børnene af med triviallitteratur, men give dem god litteratur. Hellere færre, men gode bøger.

Bodil Sangill: Svartvatnet
128 sider • 99,95 kr.
Lohse