Palle fra Polen

61 kasser à 8,6 kg, 1.070 bøger og tilsammen mere end et halvt ton tegneserier var dagens udfordring, da redaktionen tog imod førsteudgaven af ”Voldsom Visdom”.Det var en mandag formiddag som så mange andre.
Den eneste afveksling fra den daglige rutine var, at solen for en gangs skyld skinnede fra en klar himmel, og fuglene sang med en øredøvende lydstyrke.
På redaktionen åndede alt fred og ingen fare, og selv praktikanten sad og halvsov foran sin computerskærm.
*Bank, bank*. Det var fragtmanden, som havde ”et par kasser” til os, han ikke vidste, hvor han skulle stille.

Palle fra Polen

Foran hoveddøren stod en hel palle læsset med papkasser helt op i hovedhøjde. Ifølge fragtsedlen kom de fra Polen.
”Aha!” Et lys gik op for praktikanten. Det var selvfølgelig de længe ventede tegneserier ”Voldsom Visdom”.
Fragtmanden var kørt igen, så vi kunne ikke sætte ham til at slæbe de mange kasser op, og redaktionen incl. lager ligger på førstesalen i en gammel 1700-tals bygning, hvis trappe er omtrent lige så slidt og skæv som det berømte tårn i Pisa, hvilket gør færdsel på trappen til en forestilling på eget ansvar, selv uden hænderne fyldt med poser og kasser.

Eleva2eren

”Vi kan da tage elevatoren”, kom det tørt fra vores bogholder. Meget vel vidende, at der aldrig nogen sinde har været en elevator i bygningen, som er fredet.
Der var ikke andet for end at rulle ærmerne op, spytte i hænderne, lave et par hurtige knæbøjninger til opvarmning og så gå i kast med at slæbe de mange kasser. Et par stykker ad gangen op ad de vakkelvorne trapper, gennem gangene og ind i avisens bibliotek, der også fungerer som lager.
Og for en gangs skyld var vi alle lige, som der vist står noget om et sted i Biblen:
Alle var med til at slæbe, så sveden sprang. Chefen selv, bogholderen, udlandsjournalisten, lay-outeren og den stakkels praktikant – der til gengæld fik en middagslur i kontorstolen efter dagens kraftanstrengelse og det midlertidige job som flyttemand.