Ud på tur – aldrig sur

Sådan lyder et godt, gammelt norsk mundheld, og med disse vise ord på sinde indledte Udfordringens praktikant sine opsparede 17½ dages sommerferie.

Fra det obligatoriske besøg i Legoland med familien på årets varmeste dag (og dagen hvor mængden af is, der blev solgt i Legoland, kunne nå tværs over Lillebælt, hvis den blev lagt pænt efter hinanden) over Jellingestenene (”Hej Gorm! Godt at se dig!”) til rollespil, indlevelse og eventyr i det vilde Nordjylland, inden turen gik tilbage til roen og freden på kontoret i Christiansfeld.

I år fandt jeg ud af, at jo mere energi jeg brugte på at holde sommerferie, des mere kunne jeg ønske mig tilbage til civilisationen på kontoret.
Hvorfor betale for at vade rundt mellem en masse fremmede på overbefolkede turistmål, hvor menneskemængden overstiger antallet af fluer, hvis man kan sidde i ro og mag på kontoret og nyde stilheden, mens chefen stadig er på sommerferie?

Fordi ferie handler om at bryde hverdagens mønstre og gøre noget andet end det, vi lige netop laver til hverdag. Jeg havde nær sagt, hvad enten vi vil eller ej. Især hvis det foregår sammen med dem i vores familie, der gerne vil se noget mere til os, men som vi ellers ikke lige har tid til at besøge: Små fætre og kusiner, niecer, onkler, tanter, bedsteforældre, og hvad det nu ellers måtte være. En masse mennesker, der sætter stor pris på, at du tager dig tid til at være sammen med dem – om det så skal ske mellem 20.000 andre mennesker på en overfyldt badestrand, i Legoland eller langt uden for al lands lov og ret et sted på Harboøre Tange.

Gør din familie og dine venner en tjeneste! Koks ud og hold ferie sammen med dem! Så har du også en god undskyldning for at spise nogle flere is og tage dig selv lidt mindre højtideligt, end du plejer…

Det virker i hvert fald for mig…