Mit liv med Pelé er ikke altid let

Christin Assíria er en efterspurgt gospelsangerinde og lykkeligt gift med den brasilianske fodboldlegende Pelé.Hun er gift med en af de mest berømte eks-fodboldspillere. Men hun er en selvbevidst kvinde. Mens FIFA-funktionær Edson Arantes do Naschimento, bedre kendt som Pelé, flyver og farer verden rundt, er Christin Assíria på farten som en efterspurgt gospelsangerinde.

Christin Assírla

Hvem er denne kvinde?
Vi besøgte hende i deres hjem i São Paulo.

– Hvordan er det at være gift med en af verdens kendteste fodboldspillere?
– Min mand Edson er en fantastisk far og ægtemand. Det er en gave fra Gud, at han fik talent for at spille så fremragende fodbold og blive anerkendt verden over for det, han har ydet under sin karriere.
– At være Pelés hustru er ikke altid let. Jeg har brug for både klogskab og tålmodighed, når vi går i byen. Men det hører med, og jeg er Gud taknemmelig for den respekt, man viser os. Tit tiltales jeg ”Senora Pelé”. Det er lidt sjovt, for jeg har jo mit eget efternavn.

– Hvordan har dit liv formet sig, Christin?
– Jeg er vokset op i en kristen familie, hvor vi har været kristne i fire generationer.
Familien tæller både præster og missionærer. For mig er det et privilegium at få lov at leve og arbejde for Gud. Jeg har altid selv gerne villet være missionær.
– Da jeg var 18, rejste jeg til USA, hvor jeg studerede teologi og kristen psykologi. Jeg blev gift i USA og fik en datter, Gemima. Men ægteskabet holdt ikke, og efter to et halvt år blev vi skilt. Det var en smertefuld proces for mig. Men Gud gav mig styrke til at se fremad og sørge for min elskede datter.

– Hvordan lærte du Pelé at kende?
– Jeg lærte Edson at kende i 1980’erne. Vi boede begge i New York, ikke ret langt fra hinanden. Gennem fælles venner lærte vi hinanden at kende, og der udviklede sig snart et dejligt venskab mellem os, som senere gik over i kærlighed. I 1993 friede han til mig. Pelés ligefremhed har altid fascineret mig, og jeg må sige, at vi er et meget lykkeligt par. Gud har velsignet og styrket os.

– Hvordan reagerede din mands omgangskreds på jeres ægteskab?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fodboldlegenden Pelé ønskede at gifte sig med den troende Christin Assíria, selvom han endnu ikke selv har taget imod Jesus

– Det var en svær tid. Alle havde forventet, at han ville gifte sig med en model eller en anden kendt person. Og så valgte han mig, en troende enlig mor med en lille datter. Det var det stik modsatte af det, alle havde regnet med. I denne tid søgte jeg ofte Gud i bøn, og han hjalp mig til at forstå.
– Jeg begyndte også at synge igen. Egentlig har jeg aldrig villet være professionel sangerinde, men også der har Gud haft sine egne planer for mig: Da jeg mindst ventede det, fik jeg mulighed for at producere min første cd. Det var ikke nogen let vej. Men Gud har på den måde opfyldt mit ønske om at få lejlighed til at fortælle om Jesus.

– Hvad siger Pelé til din begejstring for Jesus?
– Min mand er meget gudfrygtig, men har endnu ikke truffet beslutningen om at tage imod Jesus som Herren i sit liv. Interessant nok fortalte han mig, før vi blev venner, at han ikke mere ville gifte sig. Men til sin mor har han altid sagt, at hvis han nogensinde skulle gifte sig igen, skulle det være med en troende kvinde. Så det, at jeg er en bekendende kristen, er noget af det ved mig, der har tiltrukket ham.

– Interesserer du dig for fodbold?
– Nej, det har aldrig interesseret mig! ler Christin.
– Jeg var første gang med på et stadion efter at vi var blevet gift. Det var ved VM i 1994. Gud gør altså nogle sjove ting: Han tager en kvinde, som intet kender til fodbold, og sætter hende sammen med verdens bedste fodboldspiller.
– Derimod interesserer Pelé sig ligesom mig for musik. Han synger og komponerer nogle dejlige sange. Han har endda sunget med på to af mine cd’er. Cd’en ”Brillas”, hvor han synger sammen med mig, er på spansk. Også på den portugisiske cd ”Novo Tempo” synger han sammen med mig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hvordan tackler I som et prominent ægtepar jeres hverdag?

– Rejserne hører med til min mands liv, og min mission med at bringe Guds ord ud i verden som sangerinde hører med til mit liv, siger Pelés kone, Christin Assíria.

– Jeg kan ikke påstå, at det er let, for vi er hele tiden nødt til at afstemme vore kalendre. Min mand rejser meget, og jeg er ofte af sted til evangeliske arrangementer. Sidste år var jeg bl.a med prædikanten Luis Palau i Madrid og med Billy Grahams søn Franklin i Paraguay. Rejserne hører med til min mands liv. Og min mission med at bringe Guds ord ud i verden som sangerinde hører med til mit liv.
– Men midt i alt dette prioriterer vi altid familien højest, og jeg har en stor støtte i min mor, som for tiden bor hos os. Da børnene var små, skete det indimellem, at de beklagede sig lidt over det, men nu forstår de det og ved, at Gud passer godt på vores familie.

– Hvad er din største drøm?
– Jeg plejer at sige, at Gud har opfyldt alle mine drømme. Han har været mere end trofast. Den eneste, han endnu ikke har realiseret, er, at min mand finder ind i et personligt forhold til Jesus.
– Den største drøm for os som ægtepar, er, at vores børn lever deres liv med Gud og vokser op som gudfrygtige mennesker.
– Min anden drøm er, at jeg også fremover kan få lov at bringe Guds ord videre gennem min sang.
Fra ’Viertelstunde’


Artiklen fortsætter efter annoncen: