Intens Live Lovsang

Grønt lys… Hænderne mod himlen… Hjerter, der sitrer i bøn… Lovsang!Denne nye lovsangs cd/dvd fra Kirken i Kulturcentret har det hele. De nye danske lovsange med et krydderi af lovsangs-klassikere klinger af glæde, intensitet og intimitet. Og forsangerne Sarah West, Kathrine Høgenhaug, Sabina Mathew m.fl. viser en grad af professionalisme, som er sjælden i dansk lovsangsmusik.
Jeg har selv været blandt dem, der har protesteret, når lovsangen er blevet for teknisk og professionelt kold. Men LIVE Lovsang bryder godt og grundigt med mine forestillinger. Teksterne er enkle og hovedparten af melodierne er så ligetil, at det ikke er svært at fornemme budskabet – og lysten til selv at gå ”live” vokser.
Gennembruddet for mit vedkommende kom, da jeg satte den medfølgende dvd på. WOW! Jeg bliver blæst tilbage i stolen af grønt lys, stærke bibelcitater og et musikarrangement og iscenesættelse, som er kun de dygtigste kunstnere værdige. Samtidig viser de deltagende lovsangere en holdning, som betager mig dybt: De peger på Jesus! For hvad kan man som deltager ønske sig mere, end når lovsangspastor Kathrine Høgenhaug i den afsluttende stilhed siger: – Lad os bare stå lidt… Man fornemmer såvel lovsangernes som forsamlingens hjerter sitre i bøn.
Jeg sidder tilbage med en mærkelig fornemmelse, på en god måde. Jeg tænker på, at jeg aldrig har set noget lignende, – ikke noget der tilnærmelsesvis når til dette niveau af professionalisme inden for dansk lovsang. Hvorfor lytte til australske Hillsong eller lovsange med amerikanske Michael W. Smith, når kirken henne om hjørnet (hvis man bor på Nørrebro) kan levere musik og sang i samme tekniske kaliber.
Jeg har kun ét problem tilbage: Hvordan skal man kunne bedømme den ”åndelige” værdi af en lovsang? Svaret findes i Bibelen og citeres på coveret: ”Sande tilbedere skal tilbede faderen i ånd og sandhed.” (Joh 4,23). Her er det Gud, der bedømmer. Han længes efter, at du og jeg skal åbne os for ham og sige tak til ham gennem bøn og sang. Hvad angår LIVE Lovsang-cd’en, så synes jeg den hjælper mig godt på vej.
Er du glad for Jesus, og kan du lide at sige det til ham gennem sang, så benyt anledningen og skaf den nye Live Lovsang-cd. Benyt anledningen til at synge, juble – og til at være stille for Gud.
Michael Bobjerg