Cry Out Du er mit alt

Cry Out har fire år på bagen og dukker her op med deres første skive. »Du er mit alt« indeholder smukke sange fra forskellige lovsangstraditioner. I alt 15 nye og gamle sange er sat sammen til et fint studiealbum.
Bandet blev samlet i anledning af Indre Missions (IM) årsmøde i 2002. Men de fandt hurtigt ud af, at her var skabt noget unikt, som de ikke ville slippe. Så ad hoc-gruppen fandt sammen i et musikalsk, socialt og åndeligt fællesskab. Siden har bandet skabt rammen om lovsangen ved flere af IMs landsarrangementer, lovsangsgudstjenester, Event, IM’s Lederkonference, årsmøder og både på Å-festival og Glow Festival.
Dette album sætter fokus på gamle, solide lovsange, der har været brugt i flere år, med fokus på taknemmeligheden for Guds storhed og kærlighed. F.eks. indeholder ”Du er mit alt” sangene ”Solopgang fra det høje”, ”Jubler, hver en sjæl”, ”Hvem vil gi´ sit liv”, ”Drag mig nær”, ”For kun hos Gud”, ”O store Gud”, ”Åbn mit hjerte”, ”Jesus, du er døren”, ”En sang om kærlighed” og ”Må min munds ord”.
Ypperstepræsten Kajfas fra Påskemusicalen ”Syv døgn i Jerusalem”, Morten Pedersen, lægger sin iørefaldende mørke, vibrerende stemme sammen med pigerne Maria Engmark Christensen og Maj Britt Torvik Pedersen vokalen på pladen med smuk trestemmig sang. Hør f.eks. den gamle ”Jesus det eneste”. Her lyser Maj Britts renhed kun iført tidligere journalistisk ungdomsmedarbejder på Udfordringen Kristen Gubi Kristensens guitar-akkompagnement. Lækkert.
Herrestemmen ligger godt nok langt bagved i kor-mixet. Cd’en kunne godt bære mere mand! Jeg savner også noget mere bid i saxofonen, og elbassen er meget høj. Ellers lægger bandet en rigtig ”tight” og solid grund for vokalen.
Alt i alt: en poleret, fin og lidt forsigtig dansk debut-lovsangs-cd fra IM-bandet Cry Out, men rigtig dejlig at lytte til.
Henrik Nordborg