Dan Hegelund ”Desert”

Flot produceret cd af danskeren Dan Hegelund, der har brugt nogle år på at lave musik i Rusland. Nu arbejder han ud fra Amager, med at lave en topprofessionel musikerskole, der stiller store krav til sine elever. Dog er der stadigt dygtige russiske musikere på denne cd med bas, trommer, guitar, keyboard/hammond, percussion og cello.

Stilen er pop-rock – i starten med vægt på den hårdere rock med en fremtrædende elguitarist (der elsker sin distortion-lyd, også i de stille numre!) og god brug af både ride- og crash-bækkener i trommesættet. Til sidst bliver det mere poppet.
Dan synger virkelig dejligt, og behersker sin stemme flot. Han fortæller helt tydeligt historie med sin musik, og på nogle af de første numre dukkede Pink Floyd flere gange op for mit indre musikøre. Musikken minder indimellem om Pink Floysds fortællende rock-stil.
Dan Hegelund er dog langt foran Pink Floyd med produceringen og de tekniske muligheder for flot vellyd vi har i dag.
Til sidst bliver han helt Boy-group-agtig med det fede nummer ”forever” og slutter cd’en af med en stille ballade ”Kings and heroes” kun iført klaver og lyde fra verden udenfor.
Det er lækkert at lytte til, og teksterne er lige så intense og virkelighedsnære som musikken.
Henrik Nordborg