Kirkeskatten stiger for 1,8 millioner danskere

1,8 millioner danskere skal fra nytår betale mere i kirkeskat. Det sker, når den nye kommunalreform træder i kraft, og en række mindre landkommuner slås sammen med større bykommuner. For en typisk familie med normale indkomster, kan kirkeskatten flere steder stige med over 1.000 kroner om året
I dag er kirkeskatten ofte lavere i bykommunerne end på landet, hvor der er færre skatteydere til at betale, men i de nye kommuner bliver skatten harmoniseret, så alle i kommunen betaler den samme kirkeskat.
Det går hårdest ud over folkekirkemedlemmerne i Munkebo på Fyn, hvor kirkeskatten stiger fra 0,58 procent til 1,03 procent. Her frygter man, at stigningen vil få folk til at melde sig ud af Folkekirken. Landsgennemsnittet for kirkeskatten er 0,87 procent.
KP