Ungdomshuset skal ryddes inden jul

Ungdomshuset skal være ryddet 14. december. Det ligger fast efter en kendelse fra fogedretten, som faldt den 17. oktober.Dermed får Ungdomshusets ejere, Faderhuset, endelig den omstridte brugsret af ejendommen. Det sker efter at Faderhuset har anmodet Fogedretten om at »tvangsfuldbyrde« Landsrettens dom om at de unge skal ud af huset.
En politisk støttegruppe med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten og Fonden Jagtvej 69 arbejder stadig på at redde Ungdomshuset i København. De vil forsøge at sikre husets fortsatte eksistens gennem en ny lokalplan. Hovedformålet er tilsyneladende at lægge pres på Faderhuset, så det ikke længere vil være attraktivt at eje ejendommen på Jagtvej. Eksperter er uenige om, hvorvidt det er holdbart. Hvis hovedformålet er at tvinge en anden part til at sælge, vil der være tale om magtfordrejning, siger professor i forvaltningsret fra Københavns Universitet, Steen Rønsholdt til Kristeligt Dagblad.
Schwartz