Ny cd fra Hillsong

Hvis jeg skal være helt ærlig, og det skal man jo, må jeg tilstå, at jeg ikke blev særlig begejstret, da det gik op for mig, at jeg skulle anmelde den nye Hillsong cd. Jeg har tidligere været meget begejstret for Hillsong
og har derfor en vis portion af deres udgivelser. Men med tiden er det gået op for mig, at hvis man først har hørt en to-tre stykker af deres cd’er, kender man dem alle sammen…
Det var også den konklusion, jeg kom frem til, da jeg satte ”Mighty to save” på, en god omgang blød rock suppleret med nogle stille ballader.
Men da jeg havde hørt ca. halvdelen, fik jeg mig en overraskelse, for en gangs skyld har de udnyttet, at de har et af verdens største lovsangskor og brugt koret til nogen af sangene i stedet for den sædvanlige solist støttet af en fed musik.
Man kan vel kalde stilen for moderne gospel. Det minder i hvert fald om noget, Oslo gospel choir kunne have lavet.

Med til cd’en følger en undervisning om lovsang af Darlene Zschech.
Hun bruger ca. en halv time og underviser om lovsangens formål og natur, samt hvordan man bliver en sand tilbeder.
Undervisningen er rimeligt basic, men hun har alligevel en del gode pointer, som man ikke altid lige tænker på.
Desuden har hun gjort en del ud af at finde understøttende bibelvers til sine udsagn.
Men det foregår på et lidt indforstået kirke-engelsk, som der desværre ikke er nogen mulighed for at sætte undertekster på.
Så man skal helst have engelsk-kundskaberne i orden og også gerne have hørt nogle engelske prædikener for at få det hele med.
Lill-Britt Chrestine Johansen.