Ville udvise kun 15-årig dreng til usikkerhed på Sri Lanka

Advokaterne for den 15-årige Rams fra Sri Lanka
har sendt en ny ansøgning til udlændingemyndighederne.Det sker, efter at integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) har tilkendegivet, at Udlændingeservice er parat til at se på sagen igen – efter ellers at have udvist drengen.
Der er ikke kommet nyt frem i sagen, men de mange protester har fået ministeren til at se på sagen igen.
Rams er den første mindreårige i Danmark, som skulle udvises af landet mod sin vilje. Han var forsvundet fra sit hjem, da politiet dukkede op i går morges for at hente ham og sende ham tilbage til Sri Lanka. Ifølge advokatfirmaet Kønig, Homann og Erichsen står ingen slægtninge parate i Sri Lanka til at tage sig af den forældreløse 15-årige dreng.
Rams har boet hos sin farbror og tante i Ebeltoft, siden han mistede store dele af sin familie under tsunamien for knap to år siden. Her døde hans mor og to af hans tre søskende. Senere begik hans far selvmord. Den eneste tilbageværende bror kæmper i øjeblikket for oprørsgruppen De Tamilske Tigre på Sri Lanka, som er stemplet som terrororganisation af EU.
Udlændingestyrelsens begrundelse for at sende drengen tilbage er, at han har slægtninge på Sri Lanka. Men en bror på 17 år, der kæmper i en terrororganisation kan næppe kaldes ”slægtninge” siger advokat Hannah Krogh til DR.
Henri