Willow Creek-konference inspirerede igen

Over 400 ledere fra 70 forskellige kirker og 8 kirkesamfund deltog i weekendens Willow Creek konference i København.

Den dvd-overførte lederkonference fra Willow Creek i Chicago USA, blev i Danmark holdt i Københavns Kulturcenter

Dette til trods for, at kun ét af de otte indlæg, foregik på stedet, mens de øvrige blev vist fra dvd på storskærm.
Dette forløb dog til stor tilfredshed og til gengæld kunne man præsentere en hel flok af fremragende talere. Ja, endda top-musikeren Bono fra U2 henvendte sig til de kristne ledere og opfordrede dem til at hjælpe verdens fattigste i Afrika, ligesom han fortalte, hvad troen betød for ham.
Spontant blev der samlet 20.800 kr. ind blandt de fremmødte, så 1.000 afrikanske ledere kan deltage i en kommende lederkonference i deres eget land.

Hyper Hybels…

Rækken af de udenlandske talere var imponerende

Bill Hybels var igen den gennemgående figur med to time-indlæg og som interviewer af andre talere. Hybels er leder af den 20.000 medlemmer store menighed, Willow Creek i Chicago, som nu har fire satelitmenigheder.
Bill Hybels mål med disse lederkonferencer, som i år samler ca. 70.000 ledere i mange lande, er at gøre kristne til bedre ledere, så kirkerne kommer til at fungere bedre og når deres formål i samfundet.
For Bill Hybels handlede det om at lederen fik større og større indflydelse efterhånden som han voksede fra det ene niveau til det andet. Og selv om hans emne hed ”Lederens livscyklus” tegnede han en trappe, der aldrig sluttede, før den forsvandt ud af papiret…
Hans pointe var, at en leder kan vokse i indflydelse livet igennem – til sidst som én mentor og inspirator for andre, ligesom Billy Graham, Jimmy Carter og ham selv.

Balance i tjenesten

Denne stræbsomme indstilling blev dog også modereret med andre indlæg, som lagde vægten på balance mellem lederens endeløse opgaver i kirken – og i familien.
Andy Stanley, som er pionér bag to North Point-kirker i Atlanta, Georgia, med 15.000 medlemmer, fortalte, hvordan han havde været nødt til at prioritere familien.
Han opdagede at det var umuligt både at klare arbejdet i kirken og samværet med familien. Til at begynde med arbejdede han på livet løs for at opbygge kirken, mens han bad Gud om at tage sig af den forsømte familie. Men det fungerede ikke at bryde Guds principper, selv om det var for Guds skyld…
– Det hjalp mig at læse i Bibelen, at ”ligesom Kristus gav sig hen for kirken, sådan skal vi mænd elske vores hustruer”.
Jeg skal altså elske min kone og min familie, mens Kristus har lovet, at han vil elske kirken, fastslog Andy Stanley.
Da han først fik orden på sit familieliv, voksede kirken også som en bekræftelse på Guds principper. Men det kostede kampe med ansatte, frivillige og kirkens medlemmer.
Wayne Cordeiro fra New Hope Christian Fellowship på Hawai har 11.000 medlemmer i sin kirke, og de 8.500 er ny-kristne. Han fortalte under den provokerende titel ”Død leder løber” om, hvordan han var blevet syg af stress, fordi hans lager af serotonin i hjernen var opbrugt. Så fulgte en periode, hvor han måtte genopbygge balancen i sit liv.
Meget underholdende fortalte han om sit retræteophold i et kloster, hvor der ikke måtte tales, hvor der ingen mobil-dækning eller internet var – og heller ingen kaffe…
Men efter denne kolde tyrker, fik han lagt sit liv om. Han ridsede derefter principperne op for en ”bæredygtig levevis for en leder”.
Den opfattede disse overskrifter:
Find ud af, hvad der fylder og hvad der dræner din tank?
Forstå livets balance.
Led ud fra at hvile først.
Find en lynafleder.
Vær disciplineret med daglige andagter.

Harvard-professor

Professor Ashish Nanda, der faktisk forsker i Willow Creek-fænomenet på Havard Business School, blev interviewet af Bill Hybels i det risikable i at ansætte stjerne-ledere udefra i stedet for selv at fostre dem.
Og ledelses-guruen Jim Collins fra Stanford kom med et korrektiv til det, han tidligere har sagt om, hvordan kirken kan lære af succesfulde virksomheder.
I en ny bog forklarer han, at kirker og sociale organisationer må fungere efter andre, og mere idealistiske principper, hvis de skal fungere efter formålet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mere om Willow Creeks danske hovedtaler her