DR mangler selvkritik

TV-serien Ørnen har mange trofaste seere, fordi det er en spændende og medrivende fortælling. Men det seneste afsnit om pædofili og misbrug af og mord på børn har fået næstformanden i KLF, Kirke & Medier, Kim Borregaard Eriksen til at hæve det gule kort.

Usmageligt pinligt, at DR ikke har mere selvkritik, siger Kim Borregaard Eriksen fra KLF

– DR går over stregen, når stationen sender Ørnen kl. 20 en søndag aften, hvor mange børn vil slutte weekenden med sådanne billeder, udtaler han.
Borregaard Eriksen tager de store kanoner frem:
– Det er helt urimeligt og usmageligt, at en station, som lever af licensfinansiering, skal kaste sig ud i så utiltalende projekter for at skaffe seere. Det er på tide, at DR lever op til love og bekendtgørelsers paragraffer om beskyttelse af børn.
Før afsnittet blev der bragt en advarsel om, at det ikke var egnet for børn, samt en understregning af at afsnittet var lavet før Tøndersagen. KLFs næstformand synes det virker som den værste dobbeltmoral, og udtrykker DR i stedet skulle have taget ansvaret og udskudt afsnittet og hele serien til at blive sendt efter nyhederne og sporten kl. 22.10.
– Det er pinligt, at DR ikke udviste selvkritik og selv traf konsekvensen inden udsendelsen og erkendte, at det afsnit ikke skulle sendes kl. 20, slutter Kim Borregaard Eriksen.