Kirken har uld i mund

Center for Moralsk Klarsyn vil lægge argumenter for klassiske kristne holdninger i munden på både kristne og politikere.- Kirken har for meget uld i mund, mener Benjamin Ervill, der indtil 1. oktober er korpsleder for Frelsens Hær i Silkeborg. Derfor har han sammen med en tværkirkelig bestyrelse i år dannet Center for Moralsk Klarsyn.

De unge bag Center for Moralsk Klarsyn: Benjamin Ervill, Simon Jørgensen, David Jacobsen, Carl Erik Laursen og Josva Ervill

– Kirken flyder for meget med tendenserne i samfundet og tør ikke sige frem med moralske holdninger. Derfor har andre taget over, bl.a. muslimerne.
– Mange kristne har holdninger, men de har dem kun fra prædikestolen og har ikke gennemtænkt argumenterne. Det vil vi gerne hjælpe dem med i Center for Moralsk Klarsyn, siger Benjamin Ervill.
Det nystartede initiativ har 150 medlemmer og får opbakning fra bl.a. Peter Øhrstrøm, professor ved Aalborg Universitet og medlem af Det etiske Råd. Han skal bl.a. holde kurser om tro og etik i samarbejde med Center for Moralsk Klarsyn. Alt sammen for at udruste kristne til at argumentere for deres holdninger.
– Som kristne skal vi ikke være verdensfjerne. Vi bør også ud fra vores tro forholde os til de aktuelle etiske spørgsmål i samfundet. Initiativet er en god hjælp til det, siger Peter Øhrstrøm.

E-mails til politikere

Men centeret henvender sig ikke kun til kristne. Benjamin Ervill og bestyrelsen fører allerede en livlig email-diskussion med politikere som Jens Rohde (V), Karen Klint (S) og Pia Christmas Møller (K). Her prøver de at udstyre politikerne med argumenter:
– Det hjælper ikke at sige ”Så siger Herren”, så vi argumenterer logisk. Erfaringen er, at kommer man med sine indlæg i tide, kan de endda komme med som bilag til lovforslagene i Folketinget, siger Benjamin Ervill.
I forbindelse med tredjebehandlingen af forslaget om kunstig befrugtning til lesbiske i foråret mødte de deres egne argumenter fra de pågældende politikere for åben skærm. Derfor vil Center for Moralsk Klarsyn dele deres erfaringer med andre kristne, udstyre dem med forslag til argumenter og give dem kontaktinformationer til bl.a. politikere i Folketinget.

Ikke fordømme, men forsvare

– Vi vil præsentere en anden vej end den, medierne hele tiden fokuserer på, så folk har en reel mulighed for at vælge, forklarer Simon Jørgensen, der er medlem af bestyrelsen og studerer filosofi på Syddansk Universitet.
Ud over Benjamin Ervill og Simon Jørgensen består bestyrelsen af David Jacobsen, der er lærer på Mariager Højskole, Carl Erik Laursen, præst i Pinsekirken i Silkeborg, og Josva Ervill, der arbejder på en Statoil tankstation:
– Han er virkelig i nærkontakt med både mennesker og mediernes påvirkning, smiler Benjamin Ervill om sin lillebror.
– Med tiden vil vi gerne læse vores argumenter i BT og blive kilder, som medierne kan henvende sig til, når de vil høre kristne unges mening, pointerer Benjamin Ervill fra Center for Moralsk Klarsyn.