Svend Løbner Madsen: Vil nødigt undvære Lucados „Han valgte naglerne“

Sv. Løbner er frikirke-præst, gospelkorleder, halvtids pressechef for FrikirkeNet og driver pressebureauet cPress

Hvad læser du p.t.?
– Jeg læser Wilfrid Stinissens En bok om dybdemeditasjon og er overrasket over, hvor dybdeborende og systematisk den er. Bogen ligger på mit natbord og er god til godnatlæsning. Tankerne falder til ro og øjnene falder i … zzzzz.

Hvilke kristne bøger har betydet mest for dig?
– Det varierer alt efter, hvilken periode af livet man er i, tror jeg. Da jeg startede som pinseprædikant, betød Kenneth Hagins Du kan blive vejledet af Guds Ånd og Forstå salvelsen meget. Jeg søgte en større effekt i prædiken og forbøn, og bøgerne åbnede en helt ny verden.
I dag er jeg mere optaget af konkrete værktøjer til fx at lede. Her har John Maxwells bøger haft stor betydning, bl.a. A positive attitude og How to develop the leader within you.

Hvilke romaner har du haft størst udbytte af at læse?
– Jeg er ikke den store romanlæser – jeg venter til de kommer på film! Og dog, da jeg har forlaget Scandinavia som kunde i mit pressebureau cPress, læste jeg for nylig Frank Perettis roman Monster. Og jeg må sige, at den fangede mig.

Hvad var det første, du læste?
– Ud over Anders And blade var det nok Bibelen. Jeg er vokset op som missionærbarn i Tanzania, og Bibelen var en naturlig del af dagliglivet. Hver aften på kostskolen læste vi indtil flere kapitler. Jeg holdt op med at tælle, da jeg havde læst Bibelen igennem otte gange.

Hvilken bog, film og musik ville du nødigst undvære?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sissel, „Monster“ og „Dogville“ – værd at høre, læse og se

– For nu at komme ind på film, så har især to film ætset sig ind i mig på det seneste: En sang for Martin – om et musikalsk geni, som bliver mere og mere dement, og Dogville – om en pige, der kommer ind i en miniature af et samfund, skiftevis præget af ligegyldighed og skyld.
Musik: Det går vel ikke an at nævne Pink Floyd eller Allan Parsons Project? Jeg synes, der er mere ægte lovsang i Eric Clapton end i mange moderne veltrimmede lovsangsgrupper.
Bog: Her bliver jeg nødt til at nævne Max Lucado. Hans bog Han valgte naglerne er en af de bedste evangeliebeskrivelser, jeg har læst.

Hvis du skulle anbefale andre en bog, en film og en cd – hvad skulle det da være?
– Tjah – ovennævnte, naturligvis. Men ellers vil jeg anbefale alle at gå en tur i antikvarboghandelen og kigge efter Sadhu Sundar Singh. Musik? Sissel er en favorit hjemme hos os. Vi kan være trætte – også af hinanden en gang imellem – men Sissel løfter lige stemningen og giver ny energi. Specielt hendes seneste Nordisk Vinternatt er god. Og film? Ja, hvad med at blive blæst godt igennem af en krimi som Barnaby eller Frost. Mest fordi de også holder hjernen i gang.