Faderhuset må igen vente på Ungdomshuset

Frikirken Faderhuset kan ikke få lov at flytte ind i det omstridte Ungdomshuset på Nørrebro den 14. december, som bestemt af fogedretten. I et brev til retten skriver Københavns Politi, at det ikke kan garantere for sikkerheden. Årsagen er blandt andet de mange mennesker på gaden i julemåneden. Derfor har fogedretten foreløbig aflyst at sætte besætterne ud.
Kommunen solgte i 2001 Ungdomshuset til Human A/S, som videresolgte det til Faderhuset ved pastor Ruth Evensen. Men da menigheden forsøgte at overtage huset efter at politiet havde fjernet besætterne, opstod der optøjer.
Faderhuset gik 2003 til retten, som i 2004 afgjorde sagen til dets fordel. Den 28. august 2006 blev der afsagt dom i Østre Landsret: Ungomshuset skal ryddes for de nuværende beboere den 14. december.
En fond har tilbudt at købe Ungdomshuset for at give det til besætterne og få sagen afsluttet. Men det har Faderhusets ledelse hidtil afvist.
Henri.