Hymns In Time

Mads Granum KvartetEr du til hymner eller gamle klassiske sange fra skolesangbogen, så er denne cd lige noget for dig. Mads Granum, bror til Martin Granum, har denne gang formået at smide et frisk pust ind over de gamle sange, så de igen bliver nye at høre på. Han har omarrangeret sangene, så de får et jazzet præg. Han har formået at skabe godt balance mellem det traditionelle og det nye uden at bevæge sig væk fra det originale i de gamle værker.
Hvis du selv er jazz-interesseret, så vil du få en fornemmelse af, at du lytter til noget, som ligner en blanding af Moonjam og Niels Lan Doky i stilen på klaveret, og en del af sangene er tydeligt inspireret af Keith Jarrett. Det giver et perfekt blend, som ikke er for fusionspræget, men heller ikke for standard. Foruden det anvender Mads Granum Sissel Vera Pettersen på saxofon, Jakob Vind på kontrabas og Ricco Kjær på trommer. Saxofon virker altid som ekstra godt fyld, der er med til at blødgøre, og det er specielt et godt valg til denne udgivelse, da det passer godt ind i stilen. Der er en god blanding af stille og lidt mere friske sange, og det gør, at pladen kan nå et bredt publikum.
Jeg selv er meget stor jazzfan og hører en del mere teknisk og avanceret jazz og ville normalt ikke lytte til denne her slags plader, men jeg må sige, at jeg er blevet rigtig godt og grundigt positivt overrasket. Jeg sidder og overvejer at købe cd’en til min mor, som ellers ikke er jazz-interesseret, men elsker de gamle hymner og sange.
Mads Granum Kvartet har skabt et godt resultat og taget udfordringen rigtig godt med nyskabelse af gamle sange, trods det, at mange har gjort det før ham. Alt i alt en rigtig god debut, som er anbefalelsesværdig for mange generationer, ja måske en rigtig god julegave til dine forældre?
Kenneth Decker