Seksuelle overgreb på LM’s børnehjem i Tarm

I disse dage udkommer der en erindringsbog med titlen »Barndommens dal«, skrevet af Grethe Sørensen, udgivet på forlaget Powerhouse.

Landssekretær i Luthersk Missoin Birger Daniel Pedersen

Luthersk Mission (LM) drev et børnehjem i Tarm fra 1949-76. Grethe Sørensen var for cirka 55 år siden barn her.
I hendes bog fortælles blandt meget andet om nogle seksuelle overgreb på børn på børnehjemmet. Disse overgreb blev foretaget af børnehjemmets nu afdøde forstander.

LM tager affære

Folk fra LM’s ledelse har de seneste par uger ført grundige samtaler med både Grethe Sørensen og andre med kendskab til forholdene på børnehjemmet, skriver LM i et åbent brev til Luthersk Missionsforenings venner.
– Vi er overbeviste om, at Grethe Sørensens fremstilling er troværdig. Og vi er dybt berørte over det, vi har hørt. Hvor omfattende sagen er, har vi på nuværende tidspunkt ikke overblik over. Og får det måske aldrig, siger landssekretær Birger Daniel Pedersen.

Beredskab for seksuelle overgreb

– Men vi vil gerne invitere alle, som har noget at sige til os i ledelsen om denne sag, til at henvende sig. Det gælder først og fremmest mennesker, som har sår og smerter efter det, de har oplevet – og som ønsker at få hjælp ved at tale med nogen.
LM oprettede for et par år siden et beredskab i tilfælde af seksuelle overgreb. Det betyder, at erfarne folk med tavshedspligt står parat til at tale med folk.
-nord