Debat

Medieskat for alle
I medierne bliver vi i disse dage bombarderet med budskabet om, at licensen er ændret til en medielicens, og budskabet i kampagnen er, at alle skal betale.
Ændringen til medielicens er en naturlig følge af en moderne medievirkelighed, hvor telefoner, computere, musikafspillere, radio og tv smelter sammen, så det ikke er til at skille medierne fra hinanden.
Når nu alle alligevel skal betale, så er det uforståeligt, at der stadig skal bruges gode licenskroner på at inddrage licensen, penge som kunne være brugt til programmer. Hvorfor ikke tage konsekvensen og opkræve licensen over skatten? Et sådant system ville være mere progressivt, så de bredeste skuldre bærer de tungeste byrder. Det ville være en kærkommen hjælp til pensionister, studerende og andre med lavindkomster.
En hurtig beregning siger, at en medieskat på ca. 0,3 % vil skabe mindst det samme grundlag for public service institutionerne som i dag. Det betyder, at en folkepensionist med grundbeløb og maximalt pensionstillæg for enlige skal betale ca. 300 kr. i licens og kan spare over 1.800 kr. om året.
I KLF, Kirke & Medier, vil vi gerne, at public service stationerne har et godt økonomisk fundament til at møde de udfordringer, som mange nye medier giver dem. Vi synes, at pengene skal samles ind på den mest effektive måde og i overensstemmelse med vores almene velfærdssystem.
Kim Borregaard Eriksen
Riserupvej 1
4840 Nr. Alslev
Tlf. 20862106
Mediepolitisk næstformand i KLF, Kirke & Medier

Pinligt for Venstre….
Nu kan det da snart ikke være mere pinligt for Venstre.
Folkekirkens Nødhjælp har nu ansat en person, som kun har til opgave at bearbejde vores elendige VC-regering – og i særdeleshed partiet Venstre.
Personen skal med alle midler påvirke og bearbejde alt og alle i Venstre – for på den måde at åbne partiets øjne for, hvor tåbeligt det er at skære ned på U-landsbistanden m.m.
Jeg ved ikke, om partiet er indenfor rækkevidde på dette område – men jeg ved i hvert fald, at netop U-landsbistanden er blevet kraftigt beskåret under Fogh-regeringens virke…
For Kristendemokraterne er det simpelthen et krav, at bistanden skal op på minimum 1 % igen, og det har vi altid kæmpet for.
Mon ikke det efterhånden går op for flere og flere, at Kristendemokraterne savnes på Christiansborg.
Finn M. Christensen
Mosevej 24 – Gærum
9900 Frederikshavn